«Επιχειρήστε στην Αρκαδία» ήταν η προτροπή του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννη Τρουπή κατά την τοποθέτησή του στο πρόσφατο 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρκαδικών Ομοσπονδιών στην Τρίπολη.
Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ο κ. Τρουπής ανέδειξε τις επενδυτικές και χρηματοδοτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την Αρκαδία, ειδικά λόγω του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης και Γορτυνίας αν και επισήμανε τους οικονομικούς και κλιματικούς παράγοντες που δυσχεραίνουν τις συνθήκες ανάπτυξης της περιοχής. Σημείωσε δε ότι στα παρεχόμενα κίνητρα εντάσσονται τόσο το αυξημένο ποσοστό ενίσχυσης και η ευελιξία εγκατάστασης επιχειρήσεων στη Μεγαλόπολη λόγω του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, όσο και η πληθώρα των δημόσιων επενδύσεων που προγραμματίζονται και στόχο έχουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε ένα σύγχρονο πλαίσιο.
Ο πρόεδρος, αναφέρθηκε και στη μελέτη που είχε χρηματοδοτήσει το επιμελητήριο, για τη δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου στη θέση Ψαθί στη Μεγαλόπολη, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για επενδύσεις.
Όσον αφορά στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης ανέφερε ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχει αιτηθεί την επέκταση της καθώς: «πρόκειται για μία οργανωμένη ΒΙΠΕ» και επεσήμανε ότι τα προγράμματα της απολιγνιτοποίησης την καθιστούν ακόμα πιο φιλική για επενδύσεις.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας τόνισε ότι οι φαρμακοβιομηχανίες που θα εγκατασταθούν στη ΒΙΠΕ, προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης και κάλεσε τους επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν αυτές τις ευκαιρίες. Όπως σημείωσε: «Πρέπει οι ίδιοι οι Αρκάδες να επιχειρήσουν σε επαγγέλματα που χρειάζονται οι νέες αυτές επενδύσεις».
«Προικισμένη» χαρακτήρισε την Αρκαδία και σε ότι αφορά στο τουριστικό προϊόν, με πλούσια φυσικά τοπία, που σε συνδυασμό με τις οικονομικές τιμές προσελκύουν πλήθος κόσμου, ενώ απηύθυνε για ακόμα μια φορά κάλεσμα συνεργασίας όλων των θεσμικών φορέων, κυρίως σε ότι αφορά την προσέλκυση νέων επιχειρηματιών, νεοφυών επιχειρήσεων και επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα, ώστε να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αρκαδίας και να αποκτήσει υπεραξία η οικονομία της.