Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΓ. Στάσσης: Σε ένα ταξίδι μετασχηματισμού η ΔΕΗ- Μέρισμα μετά από 10...

Γ. Στάσσης: Σε ένα ταξίδι μετασχηματισμού η ΔΕΗ- Μέρισμα μετά από 10 χρόνια

Ο Όμιλος ΔΕΗ βρίσκεται σε ένα ταξίδι μετασχηματισμού, με τον πελάτη να βρίσκεται στο επίκεντρο. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την πρόταση της διοίκησης για διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2023 ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, αποτέλεσμα, όπως σημείωσε ο κ. Στάσσης.

«Η ΔΕΗ βρίσκεται σε συνεχές ταξίδι μετασχηματισμού με επίκεντρο την πράσινη μετάβαση, την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών και τη σταδιακή απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων. Η αλλαγή πορείας είναι εμφανής στα αποτελέσματα, η ΔΕΗ σήμερα είναι μία υγιής εταιρεία που παράγει αξία για όλους τους stakeholders, ικανή να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Στόχος είναι ο μετασχηματισμός της ΔΕΗ σε κορυφαία εταιρεία καθαρής ενέργειας και κρίσιμων υποδομών στη ΝΑ Ευρώπη», τόνισε ο κ. Στάσσης.

Για την οικονομική πορεία του ομίλου στο 2024 ο κ. Στάσσης ανέφερε ότι η ΔΕΗ ξεκίνησε με ισχυρή λειτουργική κερδοφορία, “κάτι που μας επέτρεψε να αναβαθμίσουμε τον στόχο για επαναλαμβανόμενα EBITDA σε 1,8 δισ. ευρώ”.

Από τη Γ.Δ. εγκρίθηκε επίσης η απόσχιση του Τηλεπικοινωνιακού Κλάδου χονδρικής της ΔΕΗ Α.Ε. με εισφορά του στη θυγατρική ΔΕΗ Οπτικές Επικοινωνίες, όπως και τα υπόλοιπα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.

Επίσης, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τη θέσπιση νέου προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών μέχρι 10% του μετοχικού κεφαλαίου σε τιμές από 2,48 ευρώ (που είναι η ονομαστική αξία της μετοχής) έως 29 ευρώ ανά μετοχή.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ