Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓ. Πλακιωτάκης: Το Βιοτεχνικό Πάρκο Αγίου Νικολάου πυλώνας ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής

Γ. Πλακιωτάκης: Το Βιοτεχνικό Πάρκο Αγίου Νικολάου πυλώνας ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής

Στα εγκαίνια λειτουργίας του ανακαινισμένου κτιρίου και της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων “Νίκος Σωτηριάδης”, της εταιρείας «ΒΙΟΠΑ Αγίου Νικολάου Α.Ε.», παρευρέθηκε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και βουλευτής Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ακολουθεί ολόκληρος ο χαιρετισμός του:

«Σας ευχαριστώ για την τιμητική πρόσκληση να παραστώ στον αγιασμό του ανακαινισμένου κτιρίου και στα εγκαίνια της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων “Νίκος Σωτηριάδης”.

Το Βιοτεχνικό Πάρκο Αγίου Νικολάου αποτέλεσε όραμα του Επιμελητηρίου Λασιθίου, υπό την προεδρία του Νίκου Τζανόπουλου, σχεδιάστηκε και θεμελιώθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2007 και από τον τότε Υπουργό Ανάπτυξης τον αείμνηστο Δημήτρη Σιούφα. Στόχος, τότε ήταν να προσφέρει στις επιχειρήσεις της περιοχής όλες τις σύγχρονες υποδομές που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία και την  περαιτέρω ανάπτυξη τους. Μιλώ για δίκτυα οδοποιίας, αποχέτευσης, ύδρευσης, ηλεκτρισμού, βιολογικό καθαρισμό και ότι άλλο απαιτείται για την συγκρότηση ενός σύγχρονου, λειτουργικού με ευρωπαϊκά πρότυπα χώρου παραγωγής. Αυτή  τη στιγμή, λειτουργούν επτά επιχειρήσεις και στον επόμενο χρόνο αναμένεται να λειτουργήσουν άλλες επτά.

Προφανώς, στόχος όλων μας είναι η διαρκής ενίσχυση του Βιοτεχνικού Πάρκου ώστε να παραμείνει ισχυρός πόλος έλξης της παραγωγικής δραστηριότητας της περιοχής μας. Διαρκής στόχος της κυβέρνησης αποτελεί η ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της πατρίδας μας συνολικά και ειδικά της Κρήτης. Σε αυτό το πλαίσιο όπως γνωρίζετε εξασφαλίσαμε εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους για την κατασκευή του ΒΟΑΚ. Ένα έργο με τεράστιο αναπτυξιακό αποτύπωμα και για την εξυπηρέτηση του τουρισμού αλλά και για την δυνατότητα μείωσης του κόστους συνολικά των μεταφορών και της παραγωγής. Οφείλουμε τώρα να δούμε με την Περιφέρεια την σύνδεση του ΒΟΑΚ με το Βιοτεχνικό Πάρκο και με τον Δήμο την παροχή επιπρόσθετων κινήτρων για την προσέλκυση περισσότερων επιχειρήσεων.

Στους άμεσους στόχους, σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΒΙΟΠΑ είναι η επαύξηση της ισχύος του δικτύου της ΔΕΗ, η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών του ΒΙΟΠΑ, η προκήρυξη ειδικού προγράμματος για χρηματοδότηση μετεγκατάστασης υφισταμένων και εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων εντός Ο.Υ.Μ.Ε.Δ., η επέκταση του ΒΙΟΠΑ και η σύνδεσή του με τον ΒΟΑΚ.

Το οικονομικό αποτύπωμα της λειτουργίας του ΒΙΟΠΑ Αγ. Νικολάου είναι η οικονομική ανάπτυξη στο Δήμο και ευρύτερα στο Νομό Λασιθίου, καθώς θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα διευκολύνει την προσέλκυση επενδύσεων, θα ενισχύσει την καινοτομία και θα συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Φίλες και φίλοι,

Είστε όλοι εδώ άνθρωποι της παραγωγής και ξέρετε καλά πως απαιτούνται λιγότερα λόγια και πολλές πράξεις γι αυτό και θα κλείσω λέγοντας ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά βρισκόμαστε δίπλα σας. Δίπλα στον έλληνα επιχειρηματία, τον παραγωγό και τον εργαζόμενο προκειμένου να βελτιώσουμε τις υποδομές να μειώσουμε την γραφειοκρατία και τα κόστη παραγωγής, να ενισχύσουμε τις εξαγωγές και να αυξήσουμε τις αποδοχές.»

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ