Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓ. Πλακιωτάκης: Με τον Κινεζικό λαό μας ενώνουν ισχυροί δεσμοί φιλίας και...

Γ. Πλακιωτάκης: Με τον Κινεζικό λαό μας ενώνουν ισχυροί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας

Το “παρών” στον εορτασμό της 75ης επετείου από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας έδωσε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λασιθίου.

Στην ειδική τελετή για τον εορτασμό της 75ης Επετείου από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας που πραγματοποίησε η Κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024 παρέστη ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λασιθίου Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης συνδέεται με δεσμούς φιλίας και εκτίμησης με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σιάο Τζουντσένγκ ήδη από το 2019 όταν ως Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνεργάστηκαν για θέματα που αφορούν την Cosco και το Λιμάνι του Πειραιά. 

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τον κ. Τζουντσένγκ για τις άοκνες προσπάθειές του να ενισχύσει τους δεσμούς φιλίας των δύο χωρών. 

Ο κ. Πλακιωτάκης σε δήλωσή του ανέφερε: “Την Κίνα και την Ελλάδα τις ενώνουν πολλά. Μας ενώνει η τεράστια ιστορία και ο βαθύς σεβασμός στις παραδόσεις. Μας συνδέουν οι πολιτισμοί μας που συνομιλούν στο πέρασμα των αιώνων. Μας ενώνουν οι λαοί μας που έχουν μάθει να εργάζονται σκληρά και να παράγουν. Μα πάνω από όλα μας συνδέουν οι διαχρονικοί δεσμοί αμοιβαίας εκτίμησης και φιλίας. Πάνω σε αυτούς τους δεσμούς στηρίζεται και η συνεργασία των δύο χωρών που διευρύνεται συνεχώς. Επιδίωξη των λαών μας είναι αυτή η συνεργασία να διευρυνθεί στα χρόνια που έρχονται ακόμα περισσότερο”.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ