Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΓ. Πατούλης: Ανάγκη στήριξης των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους

Γ. Πατούλης: Ανάγκη στήριξης των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους

Την ανάγκη προώθησης πρωτοβουλιών που στηρίζουν τα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους, τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό «ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ» που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Πρόληψης Καρδιαγγειακών Νόσων, με την στήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, στο Πολεμικό Μουσείο(15-16 Οκτωβρίου).

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, συνεχάρη την Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου, τον Πρόεδρο της Εταιρείας Πρόληψης Καρδιαγγειακών Νόσων Ι. Ταγκούλη, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων Α. Καμούτση, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Επιστημονικού Δικτύου για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος Ι. Βογινδρούκα, για την αξιόλογη εκδήλωση, στην οποία παρίστατο μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Υγείας Δ. Βαρτζόπουλος και η Γ. Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Φ. Καλύβα .Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα της δέσμευσής μας, για έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς, όπου η διαφορετικότητα αποτελεί πηγή δύναμης και εξέλιξης.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Αναγνωρίζουμε ότι ο αυτισμός είναι η πιο συχνή νευρολογική διαταραχή και ότι η κοινωνία μας οφείλει να παράσχει τα μέσα και τις ευκαιρίες για την πλήρη ένταξη και υποστήριξη αυτών των ατόμων. Έχουμε ηθική υποχρέωση να υποστηρίξουμε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν την αυτάρκειά τους και θα τους επιτρέπουν να ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο.

Η ισότητα στη διαφορετικότητα δεν είναι απλώς ένα σύνθημα, αλλά μια δέσμευση που πρέπει να τηρούμε καθημερινά. Μέσω της συνεργασίας, της εκπαίδευσης και της αλληλεγγύης, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία όπου κάθε άτομο έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ