Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΓ. Λέων για νεκρό βρέφος: Έπαθε θερμοπληξία δεν είχε ρυθμιστικό μηχανισμό

Γ. Λέων για νεκρό βρέφος: Έπαθε θερμοπληξία δεν είχε ρυθμιστικό μηχανισμό

Για τις συνθήκες που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο του βρέφους στην Άρτα μίλησε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων

Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην ΕΡΤ για το τραγικό αυτό περιστατικό και το «Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού», ανέφερε πως «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στη χώρα μας κάτι τέτοιο είναι αρκετά σπάνιο. Όμως σε άλλες χώρες πρέπει να πούμε και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι φαινόμενα που δυστυχώς συμβαίνουν με μια συχνότητα όχι αμελητέα».

Μάλιστα ο κ. Λέων όταν αναφέρθηκε στο πώς οδηγήθηκε σε θάνατο το 5,5 μηνών βρέφους εξήγησε πως η καμπίνα ενός αυτοκινήτου αρχίζει να θερμαίνεται αναπτύσσοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο πολύ μεγάλες θερμοκρασίες. Τούτο συμβαίνει πολύ μικρό χρονικό διάστημα, και φυσικά ένα παιδί τέτοιας ηλικίας δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει.

«Το βρέφος δεν έχει ανεπτυγμένο ένα θερμό ρυθμιστικό μηχανισμό, όπως είναι αυτός του ενήλικα και δεν μπορεί να αντιδράσει» εξήγησε. Σύμφωνα, δε, και πάλι με τον ιατροδικαστή το βρέφος υπέστη σοβαρή θερμοπληξία, κάτι που αποδείχθηκε και από τα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ