Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΓράφουν ιστορία Imperial Petroleum και Χ. Βαφειάς

Γράφουν ιστορία Imperial Petroleum και Χ. Βαφειάς

Την απόκτηση δύο δεξαμενόπλοιων από την Brave Maritime της οικογένειας του Νικόλα Βαφειά ανακοίνωσε η Imperial Petroleum, spin-off εταιρεία δεξαμενόπλοιων της StealthGas, συμφερόντων Χάρη Βαφειά.

Τα δύο εν λόγω MR product tankers, πουλήθηκαν συνολικά για περίπου 31 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με την VesselsValue, πρόκειται για τα Clean Nirvana και Clean Justice με την αξία τους να εκτιμάται λίγο πάνω από 27 εκατ. δολάρια. Η παράδοση τους έχει προγραμματιστεί, χωρίς ναύλωση, έως το τέλος Μαΐου 2022.

Παράλληλα σημειώνεται πως η μετοχή της Imperial Petroleum κίνειται τις τελευταίες ημέρες σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Ειδικότερα, μέσα σε 15 ημέρες η τιμή της μετοχής (στο χρηματιστήριο Nasdaq Capital Market) αυξήθηκε κατά 1.500% και συγκεκριμένα από τα 0.50 δολάρια έκλεισε στις 7 του μηνός στα 7.5 δολάρια. Σε σύγκριση με την προηγούμενη διαπραγμάτευσή της, (04/03) το ποσοστό αύξησης είναι κατά 121.89%.

Μάλιστα, πρόκειται για την πιο διαπραγματεύσιμη μετοχή ναυτιλιακής εταιρείας παγκοσμίως. Χαρακτηριστικό γεγονός είναι ότι η εταιρεία έχει 14 εκατομμύρια μετοχές και τις προηγούμενες ημέρες πουλήθηκαν 221,2 εκατομμύρια δηλαδή κάθε μετοχή πουλήθηκε μέσα στην ίδια μέρα 150 φορές.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ