Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΓιοβάνοβιτς ο... σχολιαστής!

Γιοβάνοβιτς ο… σχολιαστής!

Άκουγα τις δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον τηλεοπτικό αέρα, μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, και προσπαθούσα να καταλάβω εάν ήμουν ξύπνιος!  

«Χάσαμε με το γνωστό τρόπο εκτός έδρας!», είπε ο προπονητής και επιτρέψτε μου να πω ότι έγραψε ιστορία! Τι εννοώ; Μας πώς είναι δυνατόν ο προπονητής μίας ομάδας, να συμπεριφέρεται ως… δημοσιογράφος, ως παρατηρητής ενός αγώνα, προχωρώντας σε τέτοια σχόλια;

Ποιο είναι τελικά το αντικείμενο του Γιοβάνοβιτς στην ομάδα; Να διαπιστώνει τα αρνητικά, ή να τα διορθώνει; Να τα υπογραμμίζει με τα σχόλιά του, ή να κάνει αυτό που – πρέπει να – περνάει από το χέρι του ώστε να τα αλλάξει;

Τι σημαίνει «γνωστός τρόπος», αγαπητέ Ιβάν; Κι αν είναι τόσο «γνωστός», ώστε να σε οδηγεί να τον επισημαίνεις, γιατί δεν κάνεις αυτό που πρέπει προκειμένου να τον αντιμετωπίσεις; Όταν μάλιστα ο ίδιος λες πως επαναλαμβάνεται αυτή η ιστορία, η οποία οδηγεί σε κακά αποτελέσματα, στους εκτός έδρας αγώνες;

Είναι προφανές πως ο σέρβος δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ομάδας για την οποία εργάζεται. Αλλά ακόμη κι αν το καταλαβαίνει, είναι προφανές πως δεν συμπεριφέρεται ανάλογα.

Σε αντίθεση με τον Γιοβάνοβιτς, ο Δημήτρης Κουρμπέλης γνωρίζει τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Γι’ αυτό και δήλωσε : «Δεν γίνεται ομάδα τέτοιου βεληνεκούς να έχει τόσες εκτός έδρας ήττες».  

Ας κάνουμε όμως εμείς τους δημοσιογράφους, εφόσον μας το επιτρέπεις κόουτς, προχωρώντας σε διαπιστώσεις, σχόλια και συμπεράσματα. Αυτή λοιπόν ήταν η όγδοη εφετινή εκτός έδρας ήττα για το «τριφύλλι», σε 12 ματς μακριά από την Λεωφόρο.

Ακόμη κι αν κάποιες κακές αποφάσεις της διαιτησίας έχουν καθορίσει τα εις βάρος του αποτελέσματα, είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των αρνητικών αποτελεσμάτων για το βεληνεκές του Παναθηναϊκού.

Μιλάμε για ένα παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο του οποίου ο Παναθηναϊκός είχε καθολική υπεροχή και σημαντικές ευκαιρίες, για ν΄ανοίξει το σκορ. Δεν τα κατάφερε, αν και βρισκόταν συνεχώς μπροστά, σε ένα διάστημα που ο Παναιτωλικός αμυνόταν και περίμενε, δίχως να κάνει κάτι το αξιοσημείωτο επιθετικά.

Θυμίζω απλά πως η ομάδα «φωνάζει» ότι χρειάζεται επιθετικό – γκολτζή πολύ καιρό τώρα. Πρέπει όμως κάποιος να το διαπιστώσει. Και αυτό…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ