Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΓια πιθανή ρωσική εισβολή μέσα στο επόμενο 48ωρο προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Για πιθανή ρωσική εισβολή μέσα στο επόμενο 48ωρο προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Για επικείμενη ρωσική εισβολή μεγάλης κλίμακας προειδοποιούν οι ΗΠΑ την Ουκρανική κυβέρνηση, σύμφωνα με Ουκρανούς, Αμερικανούς και Δυτικούς αξιωματούχους που έχουν γνώση του θέματος, αναφέρει το CNN.

Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση του αμερικανικού δικτύου CNN, οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την ουκρανική κυβέρνηση για πιθανή ρωσική εισβολή μέσα στο επόμενο 48ωρο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Λευκός Οίκος επικοινώνησε απευθείας με το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοινώνοντας πως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, επίκειται ευρεία ρωσική εισβολή στο έδαφος της Ουκρανίας μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Το CNN μετέδωσε πως, σύμφωνα με πηγή από τον Λευκό Οίκο, η πιθανότερη περιοχή για την εισβολή των Ρώσων είναι η βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο.

Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των αμερικανικών δικτύων, λέγοντας πως «ο πρόεδρος της Ουκρανίας ενημερώθηκε από τον Λευκό Οίκο για τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών». 

Ωστόσο ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν έχει επαληθεύσει τις πληροφορίες και σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκδώσει παρόμοιες προειδοποιήσεις στο παρελθόν για επιθέσεις που τελικά δεν υλοποιήθηκαν.

Στους συμμάχους του ΝΑΤΟ έχει δοθεί παρόμοια εκτίμηση πληροφοριών που προειδοποιεί για επικείμενη επίθεση, σύμφωνα με στρατιωτικό αξιωματούχο του ΝΑΤΟ. Ο αξιωματούχος προειδοποιεί ότι «κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα» τι πρόκειται να κάνει ο Πούτιν.

Πάντως πολλοί επίσημοι ιστότοποι κυβερνητικών υπηρεσιών και τραπεζών μπήκαν στο στόχαστρο μιας νέας κυβερνοεπίθεσης σήμερα, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτούς, ανακοίνωσε ένας υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μιχαΐλο Φιοντόροφ ανέφερε ότι η επίθεση αυτή ξεκίνησε αργά το απόγευμα με αποτέλεσμα να διαταραχθεί η λειτουργία των ιστοσελίδων πολλών τραπεζών και υπουργείων της Ουκρανίας. 

Οι ιστότοποι του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργικού συμβουλίου ήταν μη προσβάσιμοι. Ο Φιοντόροφ διαβεβαίωσε ωστόσο ότι οι ιστότοποι κατάφεραν «να ανακατευθύνουν τα αιτήματα πρόσβασης σε άλλον πάροχο ώστε να ελαχιστοποιήσουν τη ζημία». 

Η προέλευση αυτής της επίθεσης άρνησης παροχής υπηρεσίας (DDos) δεν έχει διευκρινιστεί.

Τον Ιανουάριο ουκρανικοί κυβερνητικοί ιστότοποι μπήκαν στο στόχαστρο μιας επίθεσης ευρείας κλίμακας. Τότε, οι αρχές ανέφεραν ότι διαθέτουν αποδείξεις για την εμπλοκή της Ρωσίας, κάτι που η Μόσχα διέψευσε. 

Μια κυβερνοεπίθεση σε υποδομές στρατηγικής σημασίας για την Ουκρανία είναι ένα από τα σενάρια που έχουν αναφερθεί προάγγελος ότι θα αποτελούσε προάγγελο μιας «κλασικής» στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ