Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΓιατί ο Τσίπρας έχει νεύρα;

Γιατί ο Τσίπρας έχει νεύρα;

Η στήλη πολλές φορές έχει κριτικάρει τον Αλέξη Τσίπρα. Γιατί, αν και χαρισματικός, υποτίμησε αρκετές φορές την εμπιστοσύνη αλλά και τις ευκαιρίες που του έδωσε ο ελληνικός λαός. Με πιο πρόσφατη, αυτή του Ιουλίου του 2019. Τότε οι πολίτες, εάν και είχαν την ευκαιρία να τον τιμωρήσουν και να τον…εξαφανίσουν πολιτικά, του έδωσαν το δικαίωμα στην ελπίδα.

Μάλιστα, με ένα ποσοστό που ούτε ο ίδιος, ούτε οι συνεργάτες του το περίμεναν. Τότε, στις πρώτες δηλώσεις του φαινόταν ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει το μήνυμα της κοινωνίας. Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα όλα ξεχάστηκαν και στον ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρονταν σαν να μην είχαν χάσει ποτέ τις εκλογές.

Αποτέλεσμα, ο κ. Τσίπρας να χάσει την ευκαιρία, όπως έγινε με την Ενωση Κέντρου που την “κατάπιαν” ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτό στην Κουμουνδούρου, νόμιζαν, ότι έγινε αυτομάτως. Τους ενημερώνω, ότι τόσο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όσο και ο Ανδρέας Παπανδρέου το “δούλεψαν” και τίποτε δεν έγινε από μόνο του.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πίστεψε, βλέποντας την επικράτηση του δικομματισμού, ότι αργά ή γρήγορα θα μπορούσε να επιστρέψει στην εξουσία. Αποτέλεσμα, να αφήσει τα πράγματα να εξελίσσονται από μόνα τους. Έβαλε την Κουμουνδούρου στον αυτόματο, και άρχισε τον …πετροπόλεμο, που του ήταν αρκετό για να κερδίσει τις εκλογές την προηγούμενη φορά.

Η …κακιά δεξιά θα ήταν ο μπαμπούλας, πασπαλισμένος με ολίγο από Μητσοτάκη και όλα καλά και όλα ωραία.

Δεν υπολόγισε ποτέ του, ότι το “πεθαμένο” ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε να επιστρέψει.

Έλα όμως που – όπως λέει η μανιέρα – όταν οι άνθρωποι σχεδιάζουν οι Θεοί χαμογελούν. Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά ήταν ο άγνωστος παράγοντας Χ που ανέτρεψε τα δεδομένα που είχε ο κ. Τσίπρας στο μυαλό του.

Και μια θεωρητικά αδιάφορη διαδικασία, που ήταν η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ξαφνικά του έδωσε δημοκοσκοπικά σε πρώτη φάση, το έδαφος να επιστρέψει.

Αυτό άρχισε, αρχικά, να προκαλεί το ενδιαφέρον στην Κουμουνδούρου και στην συνέχεια τον εκνευρισμό της.

Αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας, να έχει νεύρα, που πλέον εκδηλώνονται σε κάθε ευκαιρία. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να διαπιστώνει ότι κάποιοι (ορατοί ή αόρατοι) εχθροί, όχι μόνο δεν τον θέλουν για να ξανακυβερνήσει, αλλά θέλουν να τον οδηγήσουν και στην τρίτη θέση.

Αυτός είναι ο λόγος για το βίαιο ξέσπασμά του εσχάτως, με αφορμή μια δημοσκόπηση. Γιατί, για πολλά μπορείς να κατηγορήσεις τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά όχι για το ότι δεν έχει το ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης.

Βλέπει ότι τον πάνε (χωρίς να είναι άμοιρος των ευθύνων του) ως πρόβατο στη σφαγή και αρχίζει να κλωτσάει τους πάντες και τα πάντα.

Γνωρίζει ότι εάν δεν αντιδράσει η κατάσταση θα γίνει μην αναστρέψιμη. Εκείνο που δεν έχει καταλάβει είναι ότι βρίσκεται σε μια κινούμενη άμμο. Και όσο κλωτσά τόσο θα βυθίζεται. Για αυτό πρέπει να αναζητήσει άλλους τρόπους εξόδου από την κινούμενη άμμο. Διαφορετικά αργά ή γρήγορα θα τον καταπιεί. Όσο και εάν κλωτσά, όσο και εάν διαμαρτύρεται…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ