Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΓιατί απορρίφθηκε η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς

Γιατί απορρίφθηκε η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς

Απίστευτα είναι τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στην Αυστραλία και συγκεκριμένα από τη στιγμή που ο Νόβακ Τζόκοβιτς «πάτησε» το πόδι του στην Αυστραλία με σκοπό να συμμετάσχει στο Australian Open.

Ο Σέρβος (φαίνεται ότι) δεν θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον τίτλο του, καθώς οι αρχές της Αυστραλίας έχουν κατ’ αρχήν απορρίψει την αίτηση χορήγησης άδειας εισόδου (visa) του ζητώντας του παράλληλα να αναχωρήσει από τη Μελβούρνη το συντομότερο δυνατό. Σημειώνεται πως χθες, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη δήλωσε ότι ο Σέρβος, όντας ανεμβολίαστος, δεν είχε παράσχει τα κατάλληλα στοιχεία που προσκομίζουν μη εμβολιασμένοι στα σύνορα για να εκπληρώσει τις απαιτήσεις εισόδου στην Αυστραλία. Αυτό είχε ως συνέπεια, ο κορυφαίος τενίστας να περάσει την νύχτα του σε ξενοδοχείο το οποίο οδηγούνται όλοι οι πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στα έγγραφα που απαιτούνται για την είσοδο του στη χώρα. Ο Σέρβος κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης των αυστραλιανών αρχών, να ακυρώσουν τη βίζα του και να τον διώξουν από τη χώρα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όχι μόνο θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να πάρει την έγκριση και να μπει στη χώρα, αλλά κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία για τρία χρόνια!

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον διεμήνυσε ότι οι κανόνες είναι κανόνες που εφαρμόζονται για όλους χωρίς εξαιρέσεις και ο υπουργός Υγείας είπε ότι τα ιατρικά διαπιστευτήρια του Τζόκοβιτς δεν ήταν επαρκή και συνεπώς δεν μπορεί να μείνει στη χώρα.

«Η visa του κ. Τζόκοβιτς ακυρώθηκε. Οι κανονισμοί, είναι κανονισμοί, ειδικά όταν αφορούν τα σύνορά μας. Κανένας δεν είναι πάνω από τους κανόνες. Η συνοριακή μας πολιτική παραμένει ισχυρή, ώστε να έχει η Αυστραλία ένα από τα μικρότερα ποσοστά θανάτων σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της Covid-19. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε εγρήγορση» κατέληξε.

Ο πατέρας του Σέρβου τενίστα ήταν έξαλλος, κάνοντας λόγο για αιχμαλωσία και ζητούσε από τους συμπατριώτες του να είναι έτοιμοι για συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, ενώ το εν λόγω επεισόδιο έλαβε και πολιτικές διαστάσεις, με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς, να δηλώνει πως «Όλη η Σερβία υποστηρίζει τον Τζόκοβιτς».

Τέλος, ο Τζόκοβιτς προχώρησε στην τροποποίηση του προγράμματός του στην ιστοσελίδα του, αφαιρώντας από το καλεντάρι το Australian Open.

*Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, τo δικαστήριο εξέτασε την υπόθεση, ωστόσο θα λάβει την απόφασή του στις 10 το πρωί της Δευτέρας τοπική ώρα (1 τα ξημερώματα Δευτέρας ώρα Ελλάδος).

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ