Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΓιάννης, Τσιτσιπάς, Σάκκαρη. Μακριά και αγαπημένοι...

Γιάννης, Τσιτσιπάς, Σάκκαρη. Μακριά και αγαπημένοι…

Παρακολουθείς την αθλητική επικαιρότητα και, εάν είσαι έλληνας, μπορεί να τρελαθείς! Εξηγούμαι. Στη διεθνή προσέγγιση (για να αρχίσουμε από τα…μαλακά), οι εκπρόσωποι της χώρας μας διαπρέπουν στο υψηλότερο επίπεδο.

Τα ξημερώματα οι Μπακς, με πρωταγωνιστή το Γιάννη Αντετοκούνμπο ασφαλώς (σιγά το νέο…), επικράτησαν στην έδρα των Λέϊκερς, δηλαδή της παρέας του Λεμπρον Τζέϊμς, με τον ίδιο να παραδέχεται μετά τον αγώνα την ανωτερότητα της ομάδας του Μιλγούοκι.

“Τι να λέμε τώρα; Τι με ρωτάτε; Αφού είναι οι καλύτεροι, όπως κάποτε στο παρελθόν και εμείς” είπε, χωρίς βέβαια να ανοίγει το στόμα του αποθεωτικά και για τον Γιάννη. Όμως αυτό είναι απολύτως κατανοητό και ανθρώπινο.

Συμβαίνει δε πάντοτε στον αθλητισμό με τον “προηγούμενο” και τον “επόμενο” και επιβεβαιώνει περισσότερο το μέγεθος του δικού μας, σούπερ αθλητή.

Στο τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη μπήκαν στα τουρνουά που συμμμετέχουν από το ξεκίνημα της εβδομάδας στο Νο 1 του ταμπλό, σε Ρότερνταμ και Αγία Πετρούπολη.

Τα φώτα του παγκόσμιου τένις παρακολουθούν και τους δύο με απίστευτη σχολαστικότητα, καθώς πρόκειται για παγκόσμιες αθλητικές φυσιογνωμίες.

“Ο Στέφανος ζήτησε ιατρικό τάϊμ άουτ, ο Στέφανος κοίταξε τον πατέρα του, ο Στέφανος δεν κοίταξε τον πατέρα του, η Μαρία χώρισε, η Μαρία διέψευσε ότι χώρισε” κλπ.

Άπαντες οι συμπατριώτες μας δηλαδή, στο ΝΒΑ, αλλά και στα κορτ του παγκόσμιου τένις, διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά των σούπερ σταρ.

Ταλέντο, επιδόσεις, σταριλίκι (τόσο, όσο) και ατελείωτη πλάκα και χιούμορ.

Μέχρι και τα κρύα αστεία του Γιάννη Αντετοκούνμπο έχουν γίνει viral. Δεν αποκλείεται να αποκτήσουν σύντομα και χαρακτηρισμό, με το όνομά του.

Επαναλαμβάνω, για να μην ξεχνιόμαστε πως, πρόκεται για συμπατριώτες μας.

Πάμε και στα λημέρια μας τώρα. Εδώ όπου η χώρα πενθεί στο σύνολό της (οι φυσιολογικοί άνθρωποι τουλάχιστον), για τη δολοφοινία ενός 19χρονου, ο οποίος απάντησε ότι είναι φίλος του Άρη Θεσσαλονίκης…

Εδώ όπου το ποδόσφαιρο διασύρεται από τη διαιτησία. Όπου το όνομα της χώρας και του ποδοσφαίρου μας, συζητείται σε διεθνή κλίμακα, ως διεφθαρμένο.

Εδώ όπου οι κυβερνώντες συσκέπτονται, προκειμένου να λάβουν αυστηρότερα μέτρα κατά της οπαδικής βίας. Περισσότερα από εκείνα δηλαδή που ελήφθησαν τα τελευταία 30 χρόνια…

Συμπέρασμα. Μακριά, όσο πιο μακριά από την Ελλάδα, εάν θέλεις να διακρίνεσαι, να κερδίζεις αυτά που σου αναλογούν και τέλος πάντων να είσαι και ζωντανός…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ