Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΓιάννης Αντετοκούνμπο: Χρειάζεται ψυχολογική στήριξη!

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Χρειάζεται ψυχολογική στήριξη!

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ ετοιμάζεται για μία από τις δυσκολότερες αποστολές της ιστορίας της. Να καταφέρει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν εφέτος στο Παρίσι, μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την επόμενη εβδομάδα, 2-7 Ιουλίου.

Εξ ορισμού ο δρόμος είναι δύσκολος και, χωρίς υπερβολή, εάν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας. Στη θεωρία μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι το δεδομένο που θέλει την εθνική μας να διεκδικεί το στόχο της μέσω αυτού του προολυμπιακού τουρνουά που γίνεται στη χώρα μας είναι μία υπέρ μας συνθήκη. Από την άλλη δημιουργεί έξτρα πίεση, καθώς εάν αυτή η προσπάθεια γινόταν εκτός συνόρων οι διεθνείς θα είχαν μικρότερο βαθμό φόρτισης.

Σε αυτό το σημείο θα μετρήσει πολύ η πνευματική διαχείριση του ομοσπονδιακού προπονητή Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος μοιάζει κατάλληλος σε τέτοια ζητήματα. Μπορεί δηλαδή να προσγειώσει τους παίκτες της ομάδας και να τους καταφέρει να συγκεντρωθούν αποκλειστικά στη δουλειά τους καθώς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σπουδαίους αντιπάλους όπως η Κροατία και η Σλοβενία.

Κρίσιμη παράμετρος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Η παρουσία του οποίου ποτέ έως και σήμερα δεν έχει αποδειχθεί καθοριστική, για να μην πούμε ούτε καν αποτελεσματική, όσες φορές φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο.

Κι αν βάλει κανείς στη συζήτηση δικαιολογημένα τη χιλιοειπωμένη διαπίστωση ότι ο Γιάννης έχει μάθει να παίζει διαφορετικά, λόγω της αγωνιστικής νοοτροπίας στο ΝΒΑ, υπάρχει και ο αντίλογος που μας θυμίζει ότι στα play offs στις ΗΠΑ οι ομάδες λειτουργούν με ανταγωνιστικά συστήματα και όχι με χαλαρές coast to coast ατομικές ενέργειες.

Οι πληροφορίες που έχουμε μας λένε ότι ο Βασίλης Σπανούλης πιστεύει πως είναι και θέμα διαχείρισης στον ψυχολογικό τομέα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο η εικόνα που θα παρουσιάσει στο προολυμπιακό τουρνουά. Έχει ανάγκη να πιστέψει ότι μπορεί να προσαρμοστεί προκειμένου να λειτουργήσει ευεργετικά, προσφέροντας στο μεγαλύτερο βαθμό τα προσόντα του στο παιχνίδι της εθνικής Ελλάδας.

Εφόσον το πιστέψει τότε η προπονητική ομάδα της εθνικής μας είναι βέβαιη ότι θα βοηθήσει την εθνική περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Πάμε και στο ρεπορτάζ της τελευταίας ώρας. Είναι λοιπόν σημαντικό ότι ο Γιάννης τέθηκε στη διάθεση του Βασίλη Σπανούλη στη σημερινή (26/06) προπόνηση, την επόμενη ημέρα της νίκης με 86-57 επί του Μαυροβουνίου. Ο Greek Freak ξεπέρασε τον πυρετό που τον κράτησε χθες μακριά από την Εθνική και αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στο αυριανό τελευταίο φιλικό της ελληνικής ομάδας απέναντι στις Μπαχάμες, στο ΣΕΦ για το Acropolis Aegean (20:00).

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ