Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓεωργιάδης: Αυστηροί έλεγχοι για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Γεωργιάδης: Αυστηροί έλεγχοι για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Την καλύτερη ημέρα της πολιτικής του καριέρας, εξαιτίας μιας σειράς στοιχείων που ανακοινώθηκαν για θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του χαρακτήρισε την χθεσινή μέρα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αρχικά ο economist ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα κέρδισε 16 θέσεις στον δείκτη του οικονομικού κλίματος και βρίσκεται στην πρώτη θέση. Στη συνέχεια ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα για το 2022 ήταν πρώτη στον τομέα της προσέλκυσης επενδύσεων και τέλος η Eurostat παρουσίασε τα στοιχεία του πληθωρισμού,όπου η Ελλάδα βρίσκεται πλέον χαμηλότερα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ο πληθωρισμός είναι φρικτός και δυστυχώς προκαλεί μεγάλα προβλήματα, ιδίως στους ευάλωτους συμπολίτες μας», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε πως «κάνουμε ότι μπορούμε για να τον περιορίσουμε, αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής. Θαύματα έκανε μόνο ο Χριστός, εμείς οι πολιτικοί δεν μπορούμε».

Αναφερόμενος στο «καλάθι του νοικοκυριού» που κάνει πρεμιέρα αύριο, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα βοηθήσει σημαντικά και αποκάλυψε ότι αύριο θα επισκεφτεί όλες τις αλυσίδες super market για να κάνει ελέγχους και να δει αν τηρείται η δέσμευση ότι όλα τα προϊόντα που θα βρίσκονται σε αυτό, θα έχουν την ίδια τιμή ή και χαμηλότερη από αυτή που είχαν στις 3 Οκτωβρίου.

Τέλος, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και για τα υπόλοιπα προϊόντα που βρίσκονται εκτός του καλαθιού του νοικοκυριού.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ