Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΒ. Μαρινάκης: Πώληση εννέα πλοίων αξίας 1 δισ. δολαρίων στην Bahri της...

Β. Μαρινάκης: Πώληση εννέα πλοίων αξίας 1 δισ. δολαρίων στην Bahri της Σαουδικής Αραβίας

Συμφωνία ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με την εταιρεία Bahri, για την πώληση εννέα τάνκερ VLCC έκλεισε η Capital Maritime and Trading Corporation, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

H παράδοση των πλοίων αναμένεται να γίνει πριν τελειώσει το πρώτο τρίμηνο του 2025, ανέφερε η εταιρεία, σε ανακοίνωση της στο Tadawul (χρηματιστήριο στη Σαουδική Αραβία). Η συμφωνία αγοράς ολοκληρώθηκε στις 19 Αυγούστου. Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών, η Bahri θα καταβάλει το 10% του συνολικού ποσού της συναλλαγής με την υπογραφή της συμφωνίας αγοράς, ενώ το υπόλοιπο 90% θα καταβληθεί κατά την παράδοση των πλοίων.

Τα περισσότερα από τα εννέα VLCC έχουν κατασκευαστεί στη Νότια Κορέα, με τη μέση τους ηλικία να είναι τα 5,9 έτη. Η μέση χωρητικότητα νεκρού φορτίου (DWT) σε κάθε VLCC είναι περίπου 311.500.

Η Bahri είναι ο εθνικός ναυτιλιακός μεταφορέας της Σαουδικής Αραβίας, της οποίας εκπρόσωπος δήλωσε ότι η συναλλαγή αυτή προωθεί σημαντικά τα σχέδια εκσυγχρονισμού του στόλου της. «Ο κύριος σκοπός αυτής της εξαγοράς είναι να επιτρέψει στην Bahri να εξορθολογήσει τη διαδικασία σταδιακής απόσυρσης παλαιότερων πλοίων του στόλου στο μέλλον», τόνισε στους επενδυτές, ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ