Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΒ. Κεχαγιά: Ο Στ. Κασσελάκης δεν θα συμβιβαστεί και δεν θα εγκαταλείψει...

Β. Κεχαγιά: Ο Στ. Κασσελάκης δεν θα συμβιβαστεί και δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη

«Το μήνυμα που εκπέμπει ο κ. Κασσελάκης είναι σαφές. Ο κ. Κασσελάκης δεν θα συμβιβαστεί, δεν θα πάρει ”μαύρο χρήμα”, δεν θα δεχτεί πιέσεις από ένα σύστημα που θέλει να επιβάλλει μια κατάσταση, η οποία έχει δημιουργηθεί πριν από τις ευρωεκλογές», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, σε συνέντευξη της στον ΣΚΑΪ.

Σημείωσε πως «αν τεθεί θέμα αμφισβήτησής του ή κάποιοι επιχειρήσουν να του τραβήξουν την καρέκλα, ο ίδιος δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα του, όπως οι επαγγελματίες πολιτικοί. Όμως, έχει πει και κάτι ακόμα: δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη. Αν χρειαστεί, θα κριθεί ξανά από τη βάση».

Είπε ότι είκοσι μέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών είχε ανοίξει μία συζήτηση που αφορούσε το τι θα γίνει μετά από αυτές σχετικά με την Κεντροαριστερά, «πράγμα που είναι αφύσικο, αν μη τι άλλο». «Δεν είναι αληθές ότι ο κ. Κασσελάκης δεν συζητά τη σύγκλιση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. Απεναντίας, είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που άνοιξε τη συζήτηση μετά τις ευρωεκλογές, κάνοντας λόγο για τη σύγκλιση των όμορων προοδευτικών χώρων, αρχής γενομένης από το Κοινοβούλιο. Δεν υπάρχει κάποια υποχώρηση ή αλλαγή στάσης του κ. Κασσελάκη ως προς αυτό. Βλέπει, ενδεχομένως, ότι οι ανάγκες τις κοινωνίας είναι αυτές, δεν το προσπερνάει», υποστήριξε. Τόνισε ότι «ωστόσο, αυτό που επισημαίνει είναι ότι αυτές οι διεργασίες πρέπει να γίνονται από τα κάτω προς τα πάνω, όχι από την κορυφή».

Υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στους διευθυντές των πολιτικών γραφείων των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ότι διαψεύστηκε και από τις δύο πλευρές. «Βλέπω, όμως, παρά τις διαψεύσεις, μία επιμονή σε αυτό. Κι αναρωτιέμαι από πού προέρχονται αυτές οι κινήσεις», σχολίασε. Επισήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα μεταβλητό πεδίο, καθώς έχει τεθεί θέμα ηγεσίας», για να προσθέσει ότι «εμείς σεβόμαστε απόλυτα αυτές τις διαδικασίες. Δεν έχει νόημα να προτρέξουμε. Το να υπάρξει κάποια επαφή ανάμεσα στον κ. Κασσελάκη και τον κ. Ανδρουλάκη είναι πρωθύστερο».

Μιλώντας για την οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «αυτό που λέει ο κ. Κασσελάκης είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει εξορθολογισμός στα οικονομικά του κόμματος» και ότι «συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι απαιτείται ”επίπονος εξορθολογισμός”». «Ο εξορθολογισμός, ενδεχομένως, δεν είναι μόνο απολύσεις ή απομακρύνσεις, μπορεί να είναι περιορισμός δαπανών ή ακόμη και ανεύρεση πόρων. Δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα απολυθούν πρόσωπα από την Κουμουνδούρου», είπε η κυρία Κεχαγιά. Τόνισε ότι «τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε καλή κατάσταση», εξηγώντας ότι η κρατική χρηματοδότηση έχει μειωθεί κατά 50%, μέσα σε έναν χρόνο έχουν διεξαχθεί οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις, αν συνυπολογιστούν και οι εσωκομματικές, είχαμε διπλές εθνικές εκλογές, αυτοδιοικητικές εκλογές, ευρωεκλογές, αλλά και διεξαγωγή Συνεδρίου».

Ανέφερε ότι «τα οικονομικά των κομμάτων πρέπει να είναι διάφανα, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία σκιά», επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα την τροπολογία «ούτως ώστε να αναρτώνται στη Διαύγεια και οι ισολογισμοί των κομμάτων αλλά και τι ρυθμίσεις έχουν γίνει όχι μόνο για τα κόμματα, αλλά και για τα πολιτικά πρόσωπα».

«Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης αναφέρει στην ανάρτησή του πως ο ίδιος θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση του κόμματος», επισήμανε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ