Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΒόμβα από το μπασκετικό Παναθηναϊκό: Ο Τσεντί Οσμάν στα πράσινα!

Βόμβα από το μπασκετικό Παναθηναϊκό: Ο Τσεντί Οσμάν στα πράσινα!

Μία σπουδαία κίνηση έκανε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, συμπληρώνοντας το ρόστερ για τη σεζόν 2024/25. Οι “πράσινοι” έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα κάνοντας δικό τους τον 29χρονο Τσεντί Οσμάν! Η είδηση έγινε γνωστή από τον ίδιο το Δημήτρη Γιαννακόπουλο μέσω story στo instagram.

Ο τούρκος διεθνής μπασκετμπολίστας αγωνίστηκε στους Καβαλίερς από το 2017 μέχρι και το 2023, ενώ η περσινή σεζόν τον βρήκε με τη φανέλα των Σπερς. Η κορυφαία σεζόν της καριέρας του στο ΝΒΑ ήταν το 2017-18 στο Κλίβελαντ, όταν είχε 13 πόντους και 4.7 ριμπάουντ.

Πρόκειται για έναν παίκτη με τρομερές παραστάσεις, ο οποίος έχει κάνει μεγάλα πράγματα στον “μαγικό κόσμο”.

Αυτό το καλοκαίρι υπήρξαν επαφές με τους Λέικερς, αλλά δε βρέθηκε η “χρυσή τομή”. Παρτίζαν, Εφές και Ρεάλ Μαδρίτης ενδιαφέρθηκαν από την Ευρώπη, ωστόσο ο Εργκίν Αταμάν ήταν καθοριστικός και έπεισε τον παίκτη να υπογράψει με τον Παναθηναϊκό.

Ο Τσεντί Οσμάν υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με τους “πράσινους”, όπως είχε κάνει και ο Κέντρικ Ναν όταν άφησε το ΝΒΑ για να ντυθεί στα πράσινα.

Στην μπασκετική σταδιοδρομία του στο ΝΒΑ είχε 9.3 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Αγωνίστηκε και στη Euroleague από το 2013 μέχρι το 2017.

Πλέον στη θέση “3” υπάρχουν για το “τριφύλλι” οι Οσμάν, Παπαπέτρου και Γκριγκόνις. Άλλη μια θέση που είναι υπερπλήρης η ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Δεύτερος παίκτης φέτος που έρχεται από το ΝΒΑ στο τριφύλλι μετά τον Γιούρτσεβεν.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί τη νέα σεζόν με 8 ξένους.

Το depth chart του Παναθηναϊκού

  • PG: Κώστας Σλούκας, Λορέντζο Μπράουν, Δημήτρης Μωραΐτης
  • SG: Κέντρικ Ναν, Τζέριαν Γκραντ, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης
  • SFΤσεντί Οσμάν, Μάριους Γκριγκόνις, Ιωάννης Παπαπέτρου
  • PF: Ντίνος Μήτογλου, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Αλέξανδρος Σαμοντούροβ
  • C: Ματίας Λεσόρ, Ομέρ Γιούρτσεβεν, Κώστας Αντετοκούνμπο

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ