Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΒρεττού (Attica Bank): Ιστορική στιγμή η συμφωνία με την Παγκρήτια

Βρεττού (Attica Bank): Ιστορική στιγμή η συμφωνία με την Παγκρήτια

Για «ιστορική στιγμή» αλλά και απόφαση «μονόδρομο» σχετικά με τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια έκανε λόγο η CEO της Attica, Ελένη Βρεττού, μιλώντας στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, ενώ παράλληλα τόνισε πως στόχος είναι να γίνει ΑΜΚ ύψους 735 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο.

Αναλυτικά η ομιλία της κ. Βρεττού:

Σας καλωσορίζω στη σημερινή ιστορική και καθοριστική Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Attica Bank που έχει μοναδικό σκοπό να αποφασίσουμε για το μέλλον όχι μόνο της τράπεζας μας, αλλά και του ελληνικού χρηματοπιστωτικού κλάδου γενικότερα. Το Δ.Σ. σας προτείνει τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα.

Η συγχώνευση των δύο τραπεζών, λαμβάνοντας υπόψη και τη Συμφωνία Μετόχων που έχει ήδη κυρωθεί από την ελληνική Βουλή, με την ενσωμάτωση των περιουσιακών στοιχείων, της πελατείας, των καταστημάτων και του προσωπικού της Παγκρήτιας Τράπεζας, αναμένεται να παγιώσει τον νέο Οργανισμό, ως το πέμπτο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα. Θα δημιουργηθεί ένας ισχυρός και πιο ανταγωνιστικός τραπεζικός οργανισμός, με δείκτη ΜΕΑ κάτω του 3%, με διευρυμένες δυνατότητες χρηματοδότησης, αλλά και εξυπηρέτησης και υποστήριξης των πελατών μας. Ο νέος τραπεζικός Οργανισμός θα διαθέτει αυξημένη κεφαλαιακή επάρκεια, ενισχυμένη ρευστότητα και θα είναι σε θέση να προσφέρει βελτιωμένες υπηρεσίες και προϊόντα, ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τον πυρήνα της οικονομίας μας. Θα είμαστε σε θέση να επενδύσουμε σημαντικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό, αναπτύσσοντας καινοτόμες λύσεις, που όχι μόνο θα βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών μας, αλλά και θα αυξήσουν την αποδοτικότητα των λειτουργιών μας. Η ψηφιοποίηση δεν αποτελεί επιλογή, αλλά αναγκαιότητα.

Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να έχουμε επαναλαμβανόμενη λειτουργική κερδοφορία, σταθερότητα και αξιοπιστία. Έχουμε θέσει τα θεμέλια σωστής εταιρικής διακυβέρνησης, ισχυρού συστήματος εσωτερικών ελέγχων, αποτελεσματικής διαχείρισης κινδύνων και σύγχρονης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού. Παρόλο που το μέγεθος μας, το βάρος των ΜΕΑ στον ισολογισμό μας και τα περιορισμένα κεφάλαια που διαθέταμε μας περιόριζαν στο τι μπορούσαμε να κάνουμε, καταφέραμε να μετασχηματίσουμε την τράπεζα, να δημιουργήσουμε κερδοφορία, να έχουμε τις βάσεις για έναν πιο μεγάλο και με δυνατή διακυβέρνηση οργανισμό και να σας φέρουμε προς έγκριση την προτεινόμενη συγχώνευση.

Αναγνωρίζουμε ότι η διαδικασία συγχώνευσης θα έχει πολλές λειτουργικές προκλήσεις. Είμαστε προετοιμασμένοι να τις αντιμετωπίσουμε, με προσεκτικό στρατηγικό σχεδιασμό, αποτελεσματική διαχείριση και χρηστή εταιρική διακυβέρνηση. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε μια ομαλή μετάβαση, χωρίς διακοπές στις δραστηριότητες μας, ώστε η νέα τράπεζα να ξεκινήσει τη λειτουργία της χωρίς καθυστερήσεις ή προβλήματα.

Το όραμα μας είναι η καινούργια τράπεζα που θα δημιουργηθεί να πρωταγωνιστήσει στο νέο τραπεζικό περιβάλλον, προσφέροντας αυξημένη αξία στους μετόχους της, με επικέντρωση σε υψηλά επίπεδα ικανοποίησης τόσο των πελατών μας όσο και του ανθρώπινου δυναμικού μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των κύριων μετόχων μας, του ΤΧΣ και της Thrivest, και όλων των μικρότερων ή μεγαλύτερων μετόχων. Ευχαριστούμε τις εποπτικές αρχές που δούλεψαν γρήγορα (και μέσα στον Αύγουστο) για να δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις. Και τέλος ένα μεγάλο μπράβο στην διευθύνουσα σύμβουλο και την ομάδα της που ακούραστα και με συνέπεια έφεραν εις πέρας και αυτό το ορόσημο και είναι ήδη έτοιμοι για τα επόμενα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ