Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΒλέπουν... φαντάσματα και στα ανάκτορα στο Τατόι

Βλέπουν… φαντάσματα και στα ανάκτορα στο Τατόι

Τελικά δεν έχουν οι άνθρωποι το Θεό τους. Τώρα ανακάλυψαν νέα φαντάσματα για να στήσουν αφηγήματα ακροδεξιάς ΝΔ. Τους έπιασε ο πόνος για τα ανάκτορα στο Τατόι, που χρόνια τώρα τα άφησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις να καταρρέουν και να καταστρέφονται, με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες ευρώ, από ένα αξιοθέατο που αποτελεί κομμάτι της ελληνικής Ιστορίας.

Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι η Βασιλεία αποτέλεσε κομμάτι της ελληνικής ιστορίας, και στο κάτω – κάτω της γραφής ο Κωνσταντίνος έχασε το θρόνο του, ακριβώς γιατί επιχείρησε να ανατρέψει τη Δικτατορία.

Το…κόμπλεξ τους όμως και τα σύνδρομα του χθες, τους αφήνουν να κρατούν μετά από τόσα χρόνια παρωπίδες. Δεν βλέπουν τι έχει γίνει ακόμη και στη Ρωσία, επί σοβιέτ, που δεν κατέστρεψαν τα ανάκτορα του Τσάρου και τους θησαυρούς, αλλά τους αξιοποίησαν με αποτέλεσμα να αποτελούν τουριστικό πόλο;

Μόνο στην Ελλάδα, προσπαθούν να σβήσουν με κάθε τρόπο την ιστορία της ελληνικής βασιλείας, για να δικαιολογήσουν τάχα μου δήθεν ότι είναι προοδευτικοί. Μέχρι και τη γελοιότητα των…Γλύξμπουργκ, ανακάλυψαν ως ανύπαρκτο επώνυμο των βασιλέων, για να βγάλουν πάνω σε αυτό τα απωθημένα τους, χρόνια μετά.

Κάποτε πρέπει να καταλάβουν ότι το πολιτειακό στην Ελλάδα έχει λήξει με το δημοψήφισμα που διοργάνωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ενα δημοψήφισμα που ναι μεν έγινε σε άδικες συνθήκες για τον Κωνσταντίνο, αλλά έγινε αποδεκτό και όλα τελείωσαν. Ούτε θρόνοι υπάρχουν ούτε βασιλείς, με την άποψη και την ψήφο του ελληνικού λαού.

Τώρα γιατί ενοχλούνται αυτοί που κατάπιαν ένα ολόκληρο δημοψήφισμα – φιάσκο, αποτελεί απορίας άξιο.

Τόσο ανασφαλείς είναι ή παίζουν άλλα παιχνίδια.

Τα ανάκτορα στο Τατόι, αποτελούν κόσμημα τόσο ιστορικό όσο και πολιτιστικό για τη χώρα μας. Είναι πλέον καιρός να καταλάβουν ότι πρέπει επιτέλους να το αξιοποιήσουμε ως χώρα. Να αποτελέσει σημείο τουριστικής αναφοράς και κυρίως να αξιοποιηθεί γεωργικά. Να δημιουργηθεί μια μονάδα πρότυπο που θα αποτελέσει τοπόσημο για την χώρα και σημείο αξιοποίησής του.

Τα φαντάσματα δεν απασχολούν κανέναν, παρά μόνο ανιστόρητους και ανθρώπους που θέλουν να διχάζουν.

Πολύ καλά πράττει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που πάει στη Σκωτία για να συναντηθεί με τον Κάρολο. Ιδέες και προτάσεις που έχουν αποδειχθεί χρήσιμες στην πράξη, θα βοηθήσουν την χώρα μας να στήσει το νέο Τατόι. Αρκετός χρόνος χάθηκε, αρκετά κειμήλια χάθηκαν. Αυτή η ντροπή πρέπει να τελειώνει.

Χωρίς να σβήνει την Ιστορία του τόπου, αλλά αξιοποιώντας την. Νισάφι πια. Η βλακεία μπορεί να φαντάζει ανίκητη αλλά κάποτε πρέπει να ηττηθεί ακόμη και στην Ιστορία που αφορά τα Ανάκτορα στο Τατόι.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ