Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΒασιλάκης (Aegean): Οι θετικές τάσεις αναμένεται να συνεχιστούν και το β΄ εξάμηνο...

Βασιλάκης (Aegean): Οι θετικές τάσεις αναμένεται να συνεχιστούν και το β΄ εξάμηνο του 2023

«Οι θετικές τάσεις στη ζήτηση αναμένεται να συνεχιστούν και στο δεύτερο εξάμηνο του 2023». Αυτό τόνισε, κατά την τηλεδιάσκεψη των αποτελεσμάτων της Aegean του πρώτου εξαμήνου, ο Πρόεδρος της εταιρείας Ευτύχης Βασιλάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Βασιλάκης επεσήμανε πως το δεύτερο εξάμηνο δεν θα έχει τόσο μεγάλη αύξηση σε σχέση με το περσινό, αλλά θα έχει αύξηση της δυναμικότητας 10% στο τρίτο τρίμηνο και 15% στο τέταρτο, οδηγώντας σε άνοδο μεγεθών. Εξάλλου, κατά τον ίδιο, η ζήτηση από την ελληνική αγορά ανακάμπτει και παρά τις πληθωριστικές πιέσεις και την αύξηση του δανεισμού, η ζήτηση κινείται ανοδικά κάτι που φαίνεται στη σημαντική αύξηση της ελληνικής επιβατικής κίνησης.

Ακόμα, ανέφερε πως με ρευστότητα στα 200 εκατ. ευρώ στο τέλος του πρώτου εξαμήνου, και έχοντας αποπληρώσει το υπόλοιπο από το δάνειο της πανδημίας (68 εκ. ευρώ) στο πρώτο εξάμηνο και με CAPEX 55 εκ. ευρώ, η εταιρεία είναι ισχυρότερη ταμειακά από ποτέ.

Σημειώνεται πως η αεροπορική είδε τον Ενοποιημένο Κύκλο Εργασιών στο β’ τρίμηνο να σημειώνει αύξηση 37% συγκριτικά με το δεύτερο τρίμηνο του 2022 φτάνοντας τα €449,1 εκατ. Τα Κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε €67,3 εκατ. και τα Κέρδη μετά από φόρους σε €51,5 εκατ. από Κέρδη μετά από φόρους €10,8 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Η προσφερόμενη χωρητικότητα, με την σημαντική ενίσχυση του δικτύου κατά το δεύτερο τρίμηνο, αυξήθηκε κατά 22%, φέρνοντας ακόμη μεγαλύτερη αύξηση κατά 28% στην επιβατική κίνηση, η οποία ανήλθε σε 4,1 εκατ. επιβάτες από 3,2 εκατ. επιβάτες το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022. Ο συντελεστής πληρότητας βελτιώθηκε σε 82,6% από 79,2% στο δεύτερο τρίμηνο του 2022. Η διεύρυνση της δραστηριότητας της AEGEAN με 16 νέα δρομολόγια στο εξωτερικό, αλλά και κυρίως η ενίσχυση των συχνοτήτων σε προορισμούς της Ιταλίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Σκανδιναβίας, Ισραήλ, Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας, αγορές στις οποίες ανέκαμψε σημαντικά η ζήτηση, συνέβαλαν στο ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ