Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΒαρυμπόμπη: Τιτάνια ολονύκτια μάχη με τις φλόγες -Ξεκίνησαν οι ρίψεις από τα...

Βαρυμπόμπη: Τιτάνια ολονύκτια μάχη με τις φλόγες -Ξεκίνησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν 520 πυροσβέστες και δεκάδες εθελοντές καθώς υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, σε μια περίμετρο που εκτείνεται στο τρίγωνο του οικισμού Αδάμες, Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες και έφθασε στις Αχαρνές.

Με το πρώτο φως της ημέρας, σύμφωνα με το ertnews.gr ξεκίνησαν και οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα, και τα στελέχη της πυροσβεστικής εκτιμούν ότι αν δεν αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες, θα καταφέρουν να ελέγξουν τη φωτιά. Στάχτη έγιναν χιλιάδες στρέμματα δάσους, κάηκαν ζώα, περιουσίες, σπίτια, αυτοκίνητα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το πύρινο μέτωπο έχει περιοριστεί προς το Κρυονέρι, χωρίς όμως να υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία, ενώ άμεση ήταν η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ώστε να μην περάσει στον υποσταθμό που βρίσκεται στην περιοχή. Παράλληλα τόνισε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην ξεφύγουν τα πύρινα μέτωπα.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επεσήμανε στην ΕΡΤ ότι η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη σήμερα το πρωί και αυτό δίνει τη δυνατότητα στα εναέρια μέσα να μπορέσουν να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα της. Επίσης, αναφέρθηκε στην έγκαιρη και άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει η ΔΕΗ να απομακρύνει έγκαιρα κορυφές δέντρων που πιθανότατα να προκαλέσει μεγάλες πυρκαγιές. Τέλος υπογράμμισε ότι από δω και πέρα το φαινόμενο του καύσωνα, της ξηρασίας και της κλιματικής αλλαγής θα πρέπει να μας βρει όλους καλύτερους πιο συντονισμένους και με μεγαλύτερη επάρκεια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Άννα Ευθυμίου, ανέφερε ότι χθες απεγκλωβίστηκαν πάνω από 300 άτομα, ενώ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία αναφορά για εγκλωβισμένους, ενώ αστυνομικοί -όπως είπε- κάνουν περιπολίες στις καμένες περιοχές για τη φύλαξη των περιουσιών στις πληγείσες περιοχές. Επίσης κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 520 πυροσβέστες με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, καθώς και πεζοπόρα τμήματα του στρατού καιπολλούς εθελοντές πυροσβέστες, με τη συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων ΟΤΑ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ