Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΒαπτίζουν την κωλοτούμπα, μαγκιά;

Βαπτίζουν την κωλοτούμπα, μαγκιά;

Δυστυχώς για άλλη μια φορά πέφτουμε στην παγίδα, που θέλουν κάποια. Αυτή του να παρουσιάζουν την Τουρκία, ως…γίγαντα και την Ελλάδα ως νάνο. Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν, στην Ουκρανία, ο Ταγίπ Ερντογάν, επιχειρεί να κάνει την μεγάλη μεγάλη επιστροφή στο διεθνές παιχνίδι.

Δικαίωμά του και επιλογή του. Αν πράγματι το έχει καταφέρει θα φανεί στο χειροκρότημα. Εκείνο πάντως που συμβαίνει στην πραγματικότητα, είναι ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έχει κάνει την μεγάλη κωλοτούμπα, και τα βρίσκει για να επιβιώσει με όσους πολιτικά δεν ήθελε να τους βλέπει.

Χαρακτηριστικότερο όλων, είναι η μεγάλη του στροφή στις σχέσεις του με το Ισραήλ. Ο Τούρκος Πρόεδρος, για να μην ξεχνιόμαστε μέχρι πριν λίγο καιρό το χαρακτήριζε ως κράτος τρομοκράτη. Τώρα ξέχασε τους τσαμπουκάδες που πούλαγε και υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ ώς …παράκλητο. Η υποδοχή που του έκανε με κανονιοβολισμούς και παράτες, δείχνει ακριβώς την προσπάθεια που κάνει ο Ερντογάν να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή. Το ίδιο συμβαίνει και στις σχέσεις του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, αλλά και με τη Σαουδική Αραβία.

Εάν επιχειρούσε Έλληνας πρωθυπουργός κάτι αντίστοιχο, η αντιπολίτευση θα είχε πέσει πάνω του να τον…κατασπαράξει.

Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να έχει κοινή γραμμή στα εθνικά θέματα, προσπαθεί να κάνει και εδώ αντιπολίτευση.

Δεν βλέπει την κωλοτούμπα Ερντογάν, αλλά αποδέχεται τα όσα λένε οι Τούρκοι περί αναβάθμισης του. Αυτό…πουλάει η Τουρκία, αυτό αποδέχεται η Κουμουνδούρου.

Η πραγματικότητα είναι ότι η Αγκυρα, σύρθηκε σε υποχώρηση, μαζεύτηκε στις απαιτήσεις της και επιχειρεί να το παίξει από επιτήδειος ουδέτερος σε …κερδισμένος ουδέτερος.

Οσο όμως και αν φοράει τον φερετζέ, δεν μπορεί να κρύψει την ήττα του. Απλά και ξεκάθαρα ο Σουλτάνος, βλέπει τα όνειρά της για αναθεωρητισμό, να θάβονται καθώς μετά τα όσα έπραξε ο Βλαδίμηρος Πούτιν, κανείς στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, δεν θα αποδεχθεί τα όσα ονειρευόταν να κάνει ο Τούρκος Πρόεδρος.

Οσο και εάν θέλει να το πουλήσει, προς τα έσω, η αλήθεια είναι ότι βούλιαξε μαζί με τον κολλητό του Πούτιν, στα λασπόνερα της Ουκρανίας.

Για αυτό και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση της Κυριακής, πάει με ισχυρή ατζέντα και ξεκάθαρο μήνυμα. Και κυρίως θα έχει απέναντί του έναν Σουλτάνο με κομμένα τα φτερά. Καλό θα ήταν η αντιπολίτευση, να μην δημιουργεί φοβικά σύνδρομα στη χώρα και κυρίως να μην σπρώχνει την κυβέρνηση σε λάθη εγκλωβίζοντας την σε φοβικές στρατηγικές.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ