Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΒαλεντής (Pyxis Tankers): Οι αξίες σύγχρονων οικολογικά αποδοτικά product tankers συνεχίζουν να...

Βαλεντής (Pyxis Tankers): Οι αξίες σύγχρονων οικολογικά αποδοτικά product tankers συνεχίζουν να αυξάνονται

Στην απόκτηση ενός σύγχρονου πλοίου προχώρησε η Pyxis Tankers, συμφερόντων Βαλέντιου Βαλεντή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ναυτιλιακής, πρόκειται για το οικολογικά αποδοτικό και εξοπλισμένο με scrubbers, Kamsarmax bulk carrier “Konkar Venture”, χωρητικότητας 82.000 dwt & κατασκευής του 2015.

Το κόστος ανέρχεται στα 30 εκατ. δολάρια και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί με 16.5 εκατομμύρια δολάρια μέσω δανεισμού, 13.2 εκατομμύρια δολάρια μέσω μετρητών, αλλά και νέα έκδοση μετοχών αξίας 1.5 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Οι αξίες μεταχειρισμένων πλοίων, σύγχρονων οικολογικά αποδοτικά product tankers συνεχίζουν να αυξάνονται. Κατά τη γνώμη μας, οι τρέχουσες τιμές ενεργητικού είναι απαγορευτικά υψηλές για την επέκταση του στόλου των MRs μας. Στη δέσμευσή μας για ενίσχυση της αξίας των μετόχων, συνεχίσαμε να βελτιώνουμε τον ισολογισμό μας, επαναγοράσαμε κοινές μετοχές και διευρύναμε επιλεκτικά το αποτύπωμά μας στον τομέα ξηρού χύδην. Μετά από έρευνα, τα ανεξάρτητα και ανιδιοτελή μέλη του ΔΣ ενέκριναν ομόφωνα την εξαγορά του «Konkar Venture», που είναι το αδελφό πλοίο του «Konkar Asteri» που ναυπηγήθηκε το 2015», ανέφερε ο Πρόεδρος &  Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Βαλέντιος Βαλεντής.

«Θα κατέχουμε το 60% αυτής της κοινοπραξίας και το υπόλοιπο 40% θα ανήκει σε εταιρεία που σχετίζεται με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλό μας, τον πρόεδρο Β. Βαλεντή, ο οποίος θα επανεπενδύσει 5.9 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και θα λάβει 1.5 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της εταιρείας ως μέρος του μεριδίου του από το αντάλλαγμα αγοράς πλοίου. Το πλοίο θα συνεχίσει να διαχειρίζεται η Konkar Shipping Services, S.A., μια εταιρεία που σχετίζεται επίσης με τον Β. Βαλεντή, ελαχιστοποιώντας έτσι τον κίνδυνο και διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργική ενσωμάτωση στον επεκτεινόμενο στόλο μας. Παρόμοια με την κοινοπραξία του «Konkar Ormi», πιστεύουμε ότι αυτή η επενδυτική ευκαιρία θα πρέπει να μας προσφέρει ελκυστικές αποδόσεις μέσω μιας καλά διαχειριζόμενης δομής.

Όπως περιγράφεται σε αυτήν την έκδοση, από την έναρξη του προγράμματος επαναγοράς κοινών μετοχών μας πριν από ένα χρόνο, έχουμε αποκτήσει 415.371 κοινές μετοχές, οι οποίες αντιπροσώπευαν περίπου το 9% των δημόσιων κοινών μετοχών μας που δεν ανήκουν σε στελέχη της εταιρείας. Επιπλέον, η εξασφάλιση του 25% περίπου Προνομιούχων Μετοχών θα μειώσει τις μηνιαίες πληρωμές μερισμάτων σε μετρητά, αλλά το πιο σημαντικό θα μειώσει περαιτέρω την απομείωση με βάση τα κέρδη και την καθαρή αξία ενεργητικού ανά μετοχή και θα βελτιώσει τη ρευστότητα της μετοχής», πρόσθεσε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ