Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑ. Σκέρτσος: Τα ελληνικά ζητήματα στο κέντρο της αμερικανικής πολιτικής σκηνής

Α. Σκέρτσος: Τα ελληνικά ζητήματα στο κέντρο της αμερικανικής πολιτικής σκηνής

Στην τακτική του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να μιλήσει για τα ελληνικά ζητήματα μέσα από θέματα που γνωρίζει καλά η αμερικανική πολιτική σκηνή, αναφέρθηκε, μιλώντας στον «Real FM», ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

«Η αμερικανική ηγεσία είδε χθες μία τελείως διαφορετική εικόνα της Ελλάδας», υπογράμμισε και, υπερασπιζόμενος το δόγμα της αποτελεσματικής, κατά την κυβέρνηση, εξωτερικής πολιτικής, περιέγραψε την αμήχανη, όπως είπε, στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Προσέθεσε, δε, «πατριωτισμός δεν είναι οι κορόνες».

Αναλυτικώς, «αυτό που ζήσαμε χθες ήταν ένα μάθημα ιστορίας, δημοκρατίας, μετριοπάθειας και διπλωματίας. Διότι, με το δικό του τρόπο ο πρωθυπουργός πέτυχε να θέσει στο κέντρο της αμερικανικής πολιτικής σκηνής τα δικά μας ζητήματα, συσχετίζοντάς τα όμως με τον τρόπο που οι Αμερικανοί αντιλαμβάνονται τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα αλλά και τα μεγάλα διεθνή ζητήματα. Κατάφερε, έτσι, να ξεφύγει από τη γνωστή μεμψίμοιρη υπεράσπιση των εθνικών δικαίων και ζητημάτων, που τα γνωρίζουμε εμείς πολύ καλά και αγωνιούμε γι’ αυτά, και να τα κάνει κατανοητά και προσιτά στους Αμερικανούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις».

Κατά συνέπεια, συνέχισε, «αυτό είναι ένα πολύ σπουδαίο επίτευγμα και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε και την πατριωτική θέση, στάση και υπεράσπιση των εθνικών μας ζητημάτων. Διότι πατριωτισμός τελικά δεν είναι οι κορόνες, δεν είναι οι επικλήσεις στο ένδοξο παρελθόν μας, είναι το πώς εμείς συγχρονιζόμαστε ως χώρα, ως κράτος, ως έθνος με τις υπόλοιπες δυνάμεις, αλλά και τα διεθνή ζητήματα. Ο συσχετισμός έγινε μεταξύ των δύο δημοκρατιών, της σχέσης που υπάρχει μεταξύ του αγώνα για την ανεξαρτησία στην Αμερική, του αγώνα για την ανεξαρτησία στην Ελλάδα, του αγώνα για την ανεξαρτησία τους που δίνουν τώρα οι Ουκρανοί -τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα και την αναθεωρητική δύναμη που έχουμε στη γειτονιά μας».

Υποστηρίζοντας εξάλλου ότι πολύ καλά έκανε ο πρωθυπουργός που δεν κατονόμασε την Τουρκία στην ομιλία του, ο υπουργός Επικρατείας επέμεινε πως η πρωθυπουργική παρέμβαση ήταν «ένα μάθημα δημοκρατίας για το πώς υπερασπίζεσαι με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τα εθνικά σου δίκαια και θέματα, και ταυτόχρονα αναβαθμίζεις τη θέση ισχύος της χώρας. Οι Αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές, η αμερικανική ηγεσία είδε χθες μία τελείως διαφορετική εικόνα της Ελλάδας, του ελληνικού πολιτικού συστήματος, του εκπροσώπου της όπως είναι αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός».

Και προχώρησε θυμίζοντας, όπως είπε, ότι «πριν από δέκα χρόνια, την περίοδο 2010 – 2012, η Ελλάδα ήταν το κλωτσοσκούφι της διεθνούς κοινότητας, ήταν μια χώρα – παρίας, ήταν το μαύρο πρόβατο. Σας θυμίζω τι ακούγαμε ως χώρα και ως λαός και πόσο είχαμε διασυρθεί. Μετά από δέκα χρόνια αυτή δεν είναι η εικόνα και η πραγματικότητα για τη χώρα μας, έχουμε διανύσει μια πολύ μεγάλη απόσταση, η Ελλάδα έχει επιστρέψει με τον τρόπο που της αξίζει, και εκπροσωπείται από τον πρωθυπουργό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ