Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΑύξηση ποσοστού υποχρεωτικής Τηλεργασίας

Αύξηση ποσοστού υποχρεωτικής Τηλεργασίας

Με την κοινή υπουργική απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ.13805/3.3.2021, εισάγονται νέα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από 04.03.2021 έως και 16.03.2021, όπως αναφέρει η Deloitte.

Ειδικότερα η Deloitte σημειώνει πως προβλέπεται:

1.Υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό 60%, υπό την προϋπόθεση ότι  συνάδει η φύση και το αντικείμενο των καθηκόντων, ανεξαρτήτως εάν αφορά ευάλωτη ή και αυξημένου κινδύνου ομάδα, σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και των Περιφερειακών ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Κορινθίας, Φθιώτιδας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εξαιρουμένης της Σκύρου) και ο Δήμος Καλυμνίων.

2.Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, εφόσον συνάδει με τη φύση και το αντικείμενο των καθηκόντων, ανεξαρτήτως εάν αφορά ευάλωτη ή και αυξημένου κινδύνου ομάδα στις υπόλοιπες επιχειρήσεις εντός των ανωτέρω περιφερειών αυξημένου κινδύνου.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις του Υπουργείου Εργασίας το ποσοστό τηλεργασίας θα υπολογίζεται στο εξής επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων της επιχείρησης και όχι ανά παράρτημα/υποκατάστημα.

Επισημαίνεται ότι στις επιχειρήσεις όλης της χώρας, ανεξαρτήτως τομέα δραστηριότητας, εξακολουθεί να ισχύει το σύστημα της υποχρεωτικής τηλεργασίας, σε ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων της επιχείρησης, σε όποιες περιπτώσεις η εργασία μπορεί να παρασχεθεί με αυτό το σύστημα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ