Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ«Αυτοπροσδιορισμοί»: Η ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής της Τιτίνας Ροντογιάννη

«Αυτοπροσδιορισμοί»: Η ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής της Τιτίνας Ροντογιάννη

Μια ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής σε ένα επίσης ξεχωριστό χώρο εγκαινιάστηκε χθες στους Τσουκαλάδες.

Η Τιτίνα Ροντογιάννη επιστρέφει αυτή την φορά στο χωριό της στο Λιτροβιό του Ζορμπά, ένα ιδιαίτερο χώρο με θύμησες και ιστορίες παιδικών χρόνων. Στους τοίχους του ακουμπάει τις ανησυχίες της, τις σκέψεις της που διανθίζει με χρώμα, τα έργα της με λίγα λόγια, που έχουν τόσα πολλά να πουν.

Γιατί στο Λιτροβιό του Ζορμπά; Γιατί η ανάγκη να εξηγήσουμε τα απλά αλλά τόσο σημαντικά την οδήγησαν εκεί.

Και χθες ήταν όλοι εκεί. Φίλοι, της Τιτίνας, φίλοι της τέχνης , χωριανοί της. Και όλοι κατάλαβαν ότι τα μηνύματα που θέλει να στείλει η ζωγράφος είναι πολλά.

Το σημαντικότερο όμως ένα. Πόσο δύναμη μπορεί να έχει ο άνθρωπος και ιδιαίτερα μια γυναίκα ώστε να ξεφύγει από δύσκολες και επώδυνες στιγμές, να σταθεί στα πόδια της και να κοιτάξει μπροστά χωρίς να υπάρχουν στον ορίζοντά της μιζέριες και τοξικές καταστροφές. Σε αυτή την εικαστική της πορεία είχε δίπλα της τα τρία της παιδιά που χθες έβλεπες στα μάτια τους την έμπνευση της Τιτίνας.

Και αυτό το μήνυμα θα πρέπει να φτάσει σε κάθε γυναίκα. Σε κάθε άνθρωπο που μπορεί να έχει γονατίσει. Η έκφραση μέσα από την τέχνη αγαλλιάζει.

Μέχρι τις 31 Αυγούστου κάθε απόγευμα το Λιτροβιό του Ζορμπά στους Τσουκαλάδες θα είναι ανοιχτό με τα έργα της Τιτίνας Ροντογιάννη να κοσμούν τους πέτρινους τοίχους του.

Είναι μια εξαιρετική εικαστική βόλτα…

ΠΗΓΗ: ilefkada.gr

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ