Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΑυστραλία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη Νέα Νότια Ουαλία

Αυστραλία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη Νέα Νότια Ουαλία

Ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 ανακοίνωσε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η πολυπληθέστερη αυστραλιανή πολιτεία, η Νέα Νότια Ουαλία, με την Αυστραλία γενικότερα να συνεχίζει να δυσκολεύεται να θέσει υπό έλεγχο το ξέσπασμα που αποδίδεται στην πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφθασαν τα 1.290, ξεπερνώντας τα 1.218 της προηγουμένης.

Η πολιτειακή πρωθυπουργός, η Γκλάντις Μπερετζίκλιαν, προειδοποίησε ότι οι εισαγωγές ασθενών με την COVID-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) αναμένεται να κορυφωθούν τον Οκτώβριο, καθώς συσσωρεύονται τα κρούσματα, προτού η αύξηση του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί αρχίσει να μειώνει την πίεση που υφίστανται τα νοσοκομεία.

«Αναμένουμε πως ο χειρότερος μήνας, η χειρότερη χρονική στιγμή για τις ΜΕΘ μας θα είναι ο Οκτώβριος», τόνισε η κυρία Μπερετζίκλιαν απευθυνόμενη σε δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ, την πρωτεύουσα.

«Θα χρειαστεί να χειριστούμε διαφορετικά τα πράγματα, διότι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας, αλλά θα τα βγάλουμε πέρα», διαβεβαίωσε.

Στα νοσοκομεία της Νέας Νότιας Ουαλίας νοσηλεύονται 840 ασθενείς με την COVID-19, οι 137 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 48 διασωληνωμένοι.

Η πολιτεία ανακοίνωσε πως υπέκυψαν άλλοι τέσσερις ασθενείς με την COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στην Αυστραλία να ξεπερνά το ορόσημο των χιλίων, να φθάνει τους 1.003 νεκρούς.

Η Αυστραλία έγινε έτσι η τελευταία χώρα μέλος της G20 που ξεπέρασε το ορόσημο αυτό.

Στη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, τη Βικτόρια, ανακοινώθηκε σήμερα πως επιβεβαιώθηκαν 73 κρούσματα του SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, την επομένη της αναγγελίας από τον πολιτειακό πρωθυπουργό Νταν Άντριους πως τα περιοριστικά μέτρα θα παραταθούν.

Σε εθνική κλίμακα, σημειώθηκε ρεκόρ 1.375 κρουσμάτων του ιού.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ