Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΑυστραλία: Η χώρα θα λάβει 4 εκατ. δόσεις εμβολίων από τη Βρετανία

Αυστραλία: Η χώρα θα λάβει 4 εκατ. δόσεις εμβολίων από τη Βρετανία

Η Βρετανία θα στείλει τέσσερα εκατομμύρια δόσεις εμβολίων της Pfizer κατά της covid-19 στην Αυστραλία, ανακοίνωσε σήμερα ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, καθώς η χώρα προσπαθεί να περιορίσει την επιδημία και να ανοίξει και πάλι την οικονομία της.

«Το αεροπλάνο είναι στον διάδρομο απογείωσης αυτή τη στιγμή. Θα αναχωρήσει αύριο (…) αυτό θα μας διευκολύνει να επιταχύνουμε σημαντικά το άνοιγμα της Αυστραλίας», επεσήμανε ο Μόρισον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι τέσσερα εκατομμύρια δόσεις ελπίδας» θα αρχίσουν να φτάνουν από το Σάββατο στην Αυστραλία.

«Σ’ ευχαριστώ, Μπόρις, σου χρωστάω μια μπύρα», αστειεύθηκε ο Μόρισον απευθυνόμενος στον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον.

Βάσει της συμφωνίας η Αυστραλία θα δώσει με τη σειρά της τέσσερα εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της covid-19 στη Βρετανία.

Περισσότεροι από τους μισούς από τους 25 εκατομμύρια Αυστραλούς βρίσκονται αυτή την περίοδο σε καθεστώς lockdown, ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 και των θανάτων από τη νόσο δεν σταματά να αυξάνει, κυρίως λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορονοϊού.

Οι μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας, η Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, όπως και η πρωτεύουσα Καμπέρα βρίσκονται σε lockdown εδώ και πολλές εβδομάδες, ενώ οι πολιτείες του Κουίνσλαντ και της Δυτικής Αυστραλίας, όπου η επιδημία έχει εξαλειφθεί, έχουν κλείσει τα σύνορά τους προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση της covid-19 στο έδαφός τους.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ