Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΑυστρία: Χαλάρωση περιορισμών τις επόμενες εβδομάδες

Αυστρία: Χαλάρωση περιορισμών τις επόμενες εβδομάδες

Άρση πολλών από τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί ήδη από το φθινόπωρο αποφάσισε η αυστριακή κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι παρά τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων, η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει σταθεροποιηθεί.

Σύμφωνα με τον Καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ, από τις 19 Φεβρουαρίου, η εστίαση και ο τουρισμός θα λειτουργούν και πάλι με τον Κανόνα 3G, για πρόσβαση σε εμβολιασμένους, ιαθέντες και όσους προσκομίζουν αρνητικό τεστ PCR έως 48 ωρών ή «γρήγορο» τεστ αντιγόνου 24 ωρών.

Η είσοδος στα εμπορικά καταστήματα θα είναι από τις 12 Φεβρουαρίου ελεύθερη για όλους, χωρίς διαγνωστικό τεστ, αλλά με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας τύπου FFP-2, ενώ από τις 5 Φεβρουαρίου η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει από τα μεσάνυχτα, αντί για τις 22:00, όπως ισχύει σήμερα.

Την επόμενη εβδομάδα, σημείωσε ο κ. Νεχάμερ, θα ανακοινωθούν νέοι κανονισμοί και για τη λειτουργία των σχολείων. Σε ό,τι αφορά τις μεγάλες εκδηλώσεις, το όριο των συμμετεχόντων χωρίς προκαθορισμένη θέση ανεβαίνει στις 5 Φεβρουαρίου από τους 25 στους 50.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ