Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΑυστρία: Παραμένουν σε lockdown οι ανεμβολίαστοι

Αυστρία: Παραμένουν σε lockdown οι ανεμβολίαστοι

Οι ανεμβολίαστοι στην Αυστρία θα παραμείνουν σε lockdown ακόμη και μετά την άρση του μέτρου της καραντίνας για τον ευρύτερο πληθυσμό την Κυριακή, όπως ανέφερε ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, μια ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Το διάρκειας δύο εβδομάδων λοκντάουν στην Αυστρία είχε στόχο να καταπολεμήσει την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού που είχαν ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ με τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα θέατρα, τα μουσεία και τα μη απαραίτητα καταστήματα κλειστά και μόνο οι παραγγελίες σε πακέτο να επιτρέπονται. Μια εβδομάδα πριν από την επιβολή γενικού λοκντάουν οι ανεμβολίαστοι είχαν μπει σε λοκντάουν και τους απαγορευόταν η είσοδος σχεδόν σε όλα τα μέρη εκείνα που είναι σήμερα κλειστά και τους επιτρεπόταν να βγαίνουν από το σπίτι τους για μόνο για τους ίδιους, λίγους λόγους που ισχύει τώρα για το κοινό, όπως η μετάβαση στην εργασία.

“Το lockdown για τους ανεμβολίαστους παραμένει”, είπε ο Νεχάμερ στη συνέντευξη Τύπου επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι τα μέτρα για τον ευρύτερο πληθυσμό θα αρθούν την Κυριακή όπως είναι προγραμματισμένο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ