Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑυξάνει τον στόλο της η Performance Shipping- Τρία πλοία σε διάστημα έξι...

Αυξάνει τον στόλο της η Performance Shipping- Τρία πλοία σε διάστημα έξι μηνών

Την συμφωνία απόκτησης του Aframax tanker “M/T Phoenix Beacon”, χωρητικότητας 105.525 dwt και με έτος ναυπήγησης το 2011 από την Hyundai Heavy Industries Co., έναντι 35 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε η Performance Shipping.

Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές Δεκεμβρίου του 2022 και θα μετονομαστεί σε “P. Monterey”. Επίσης, το εν λόγω πλοίο είναι εξοπλισμένο με σύστημα επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος (ballast water treatment system) και το επόμενο προγραμματισμένο του special survey δεν πρόκειται να γίνει μέχρι το 2026.

Η εταιρεία αναμένει να χρηματοδοτήσει την απόκτηση του όγδοου πλοίου με μετρητά και μιας νέας εξασφαλισμένης δανειακής διευκόλυνσης που αναμένεται ότι θα δοθεί πριν από την παράδοση του πλοίου.

«Η απόκτηση του τελευταίου μας δεξαμενόπλοιου Aframax, M/T P. Monterey, σηματοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας, καθώς καταφέραμε να αυξήσουμε τον στόλο μας από πέντε σε οκτώ πλοία σε σύντομο χρονικό διάστημα έξι μηνών. Σκοπεύουμε να χρηματοδοτήσουμε αυτήν την εξαγορά με τραπεζικό δανεισμό περίπου 30 εκατομμυρίων δολαρίων και το υπόλοιπο από διαθέσιμα μετρητά», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Performance Shipping, Ανδρέας Μιχαλόπουλος

«Με την παράδοση των δύο νεοαποκτηθέντων δεξαμενόπλοιων Aframax κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022, ο στόλος μας θα είναι σε καλή θέση για να δημιουργήσει σημαντικές ταμειακές ροές. Με τα δεδομένα αυτά, πιστεύουμε ότι οι κοινές μας μετοχές είναι σημαντικά υποτιμημένες, καθώς η τρέχουσα χρηματιστηριακή μας αξία αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της εκτιμώμενης καθαρής αξίας ενεργητικού μας», πρόσθεσε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ