Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑρ. Πελώνη: Γίνονται τεστ προσομοίωσης σε επίπεδο ΕΕ για το ψηφιακό πιστοποιητικό...

Αρ. Πελώνη: Γίνονται τεστ προσομοίωσης σε επίπεδο ΕΕ για το ψηφιακό πιστοποιητικό covid

«Το ψηφιακό πιστοποιητικό covid -όπως πλέον έχει μετονομαστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο- θα επιτρέπει να περνάμε τα σύνορα, χωρίς να υφιστάμεθα άλλου τύπου ελέγχους. Είναι, δηλαδή, ένα εργαλείο διευκόλυνσης, μια λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας. Θα διευκολύνει πάρα πολύ τους ελέγχους στα σύνορα και προφανώς θα ενθαρρύνει όσους θέλουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάϊ 100,3» σημειώνοντας ότι τώρα πρέπει να γίνει ένας τεχνικός συντονισμός με τις χώρες καθώς υπάρχουν τεχνικές ομάδες, που δουλεύουν γι’ αυτό, ώστε να μπορέσει να είναι διαλειτουργικό. «Εμείς είμαστε έτοιμοι και γίνονται τεστ προσομοίωσης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε.

Αναφερόμενη στην κρατική αεροπειρατεία της Λευκορωσίας είπε ότι «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οποιοσδήποτε εντός του αεροσκάφους που απογειώθηκε από την Αθήνα συμμετείχε στη διαδικασία εκτροπής της πορείας του» προσθέτοντας ότι οι φήμες αυτές που κυκλοφορούν δεν επιβεβαιώνονται και είναι παντελώς ανυπόστατες. Θύμισε ότι πρωθυπουργός ήταν από τους πρώτους που καταδίκασε και μάλιστα πάρα πολύ αυστηρά, όπως είπε χαρακτηριστικά, την ενέργεια αυτή και εισηγήθηκε στο ευρωπαϊκό συμβούλιο να υπάρξουν αυστηρές συνέπειες, καθώς η Ευρώπη δεν μπορεί να μένει σιωπηρή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και πρέπει να κινείται γρήγορα.

«Το ευρωπαϊκό συμβούλιο έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα. Η Ευρώπη δεν εμφανίστηκε διχασμένη. Στέλνει το μήνυμα προς τα έξω ενωμένα ότι τέτοιες πράξεις και τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να γίνουν ανεκτές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε η κ. Πελώνη.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αφού σημείωσε ότι διαφωνίες με την τουρκική πλευρά υπήρχαν και υπάρχουν, είπε ότι «την ίδια ώρα υπάρχει και η βούληση για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας και ενός φάσματος συνεργασίας στον οικονομικό και στον εμπορικό τομέα, στους τομείς χαμηλής πολιτικής».

«Έχουν πολύ μεγάλη σημασία, καθώς μπορεί να συμβάλουν και στις επαφές των δύο λαών και στην εμπέδωση ενός κλίματος αποκλιμάκωσης και βελτίωσης των σχέσεων. Είναι μία ατζέντα που είχε συζητηθεί κατά την επίσκεψη στην ‘Αγκυρα από τον κ. Φραγκογιάννη και τον κ. Ονάλ και στην οποία είχε συμφωνηθεί να υπάρξει follow up. Και προσβλέπουμε ότι θα υπάρξει και πολύ σύντομα αυτό το follow up» πρόσθεσε.

Τέλος, για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο νέων τουρκικών ερευνών το καλοκαίρι, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η τουρκική συμπεριφορά αξιολογείται και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Υπάρχουν αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που αφορούν, τόσο την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών, όσο και την ανάγκη ομαλής συνέχισής τους. Δηλαδή, αποφυγής μονομερών ενεργειών κατά τη διάρκειά τους» είπε και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα προσβλέπει σε ανοιχτούς διαύλους και στην αποκλιμάκωση. «Ελπίζω πως αυτή θα συνεχιστεί. Και είναι στο χέρι της Τουρκίας, βεβαίως, να το αποδείξει εμπράκτως και απέναντί μας και απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν επιθυμεί να έχει μια στρατηγική σχέση με τους Ευρωπαίους. Έρχεται, άλλωστε, στο τέλος Ιουνίου, και το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα συζητηθούν όλα αυτά» κατέληξε η κ. Πελώνη.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ