Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑρνητές της ήττας τους, αρνητές αντιπολίτευσης

Αρνητές της ήττας τους, αρνητές αντιπολίτευσης

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Οι πολίτες πριν 2,5 χρόνια έκριναν τον ΣΥΡΙΖΑ, και τον έστειλαν στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα την τελευταία στιγμή και παρά τις προβλέψεις της εποχής έδωσαν στον Αλέξη Τσίπρα, μια μοναδική ευκαιρία. Να παραμείνει ¨πολιτικά ζωντανός” βάζοντάς του έναν και μόνο αστερίσκο.

Να αλλάξει το κόμμα του και να βάλει στο περιθώριο τους ακραίους και να βάλει τέλος στις διχαστικές πολιτικές που ήταν απότοκα των μνημονίων, αλλά και του γεγονότος ότι διαμόρφωσαν τις συνθήκες, για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην κυβέρνηση.

Δυστυχώς και ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειχνε να έχει λάβει το μήνυμα του λαού, το βράδυ των εκλογών, με τις δηλώσεις που έκανε μετά την μεγάλη του ήττα, λίγο μετά το μήνυμα ξεχάστηκε και επέστρεψε στα γνώριμα κατατόπια του.

Διότι ουδέποτε η Κουμουνδούρου, δεν αποδέχτηκε πραγματικά την ήττα της, ώστε να καθίσει να ερμηνεύσει τους λόγους που έχασαν και της έφταιγαν όλοι οι άλλοι, εκτός από τα λάθη που έκαναν.

Οι πολίτες που δεν αναγνώρισαν την προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ, τα συμφέροντα, οι αχάριστοι που πήραν την…13η σύνταξη, αλλά ψήφισαν ΝΔ, ότι δεν έλεγξαν τους αρμούς της εξουσίας και μια σειρά από άλλους άσχετους λόγους. Δεν τόλμησαν πραγματικά να δουν πραγματικά τον καθρέπτη τους και να δουν τους πραγματικούς λόγους που ο ελληνικός λαός τους έστειλε στην αντιπολίτευση, δίνοντας παράλληλα αυτοδυναμία στη ΝΔ και στον Μητσοτάκη.

Το πρώτο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι έγιναν αρνητές της ήττας τους. Αυτό έφερε και τις υπόλοιπες αρνήσεις.

Αρνήθηκαν το ότι πρέπει να αλλάξουν τις…παρέες και τους και το κόμμα τους, αρνήθηκαν να δώσουν ρόλο σε ανθρώπους που είναι τα πολιτικά τοπόσημα της κεντροαριστεράς, αρνήθηκαν να απομακρύνουν από την πρώτη θέση τοξικούς συντρόφους τους, που κοστίζουν πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αποτέλεσμα να αρνούνται τον θεσμικό τους ρόλο και να κάνουν αντιπολίτευση αρνητών.

Αυτό φάνηκε ολοκάθαρα από τις επιλογές τους στην πανδημία.

Ήταν σε όλα μια άρνηση, σε όποια μέτρα αποφάσιζε η κυβέρνηση. Από την τηλεκπαίδευση την οποία παρουσίαζε ως…μεγάλο αδελφό, ως τα τεστ που τα χαρακτήριζε κομπίνα και μπίζνα διαρκείας.

Μέχρι και το δήμαρχο στον οποίο φορούσαν οι σύντροφοί τους κουκούλα και τον κατηγορούσαν για μνημονιακό “ανακάλυψαν” για να πλήξουν την κυβέρνηση, μαζί με τον ακροδεξιό βραχίονά τους στα media.

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς σοβαρή εναλλακτική πρόταση, αρνούμενος ουσιαστικά το ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση αφήνει κενά. Όπως και στη ζωή, έτσι και στην πολιτική η φύση απεχθάνεται τα κενά. Ιδίως όταν αυτά εκφράζουν μονίμως μια άρνηση…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ