Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΑργεντινή: Τι οδήγησε στον θρίαμβο του Μιλέι στις εκλογές;

Αργεντινή: Τι οδήγησε στον θρίαμβο του Μιλέι στις εκλογές;

Για την εκλογή του νέου προέδρου της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι μίλησε στην ΕΡΤ η επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Μαρία Δαμηλάκου, σχολιάζοντας πως «υπάρχουν στρώματα του πληθυσμού τα οποία ζουν πραγματικά κάτω από δύσκολες συνθήκες. Όλο αυτό δημιουργεί ένα κοινό ευάλωτο σε τέτοιου είδους φωνές».

Παράλληλα, η ίδια ανέφερε, σχετικά: «Πολλοί μιλούν για “ένα βήμα στο κενό”. Θα δούμε που θα πάει. Υπάρχει αυτό το στοιχείο της μεταπολιτικής, δηλαδή της μετατροπής της πολιτικής σε θέαμα – που όλο αυτό πούλησε. Πρέπει όμως να το ερμηνεύσουμε και σωστά, γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να το καταλάβουμε. Δηλαδή, δεν πρέπει εύκολα να βγάλουμε συμπεράσματα. Υπάρχει μια κούραση και στον πληθυσμό και το ζήτημα είναι η απήχηση που είχε στους νέους. Αυτό είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον (…)

Το σημαντικότερο είναι η δύσκολη καθημερινότητα, η οικονομία. Υπάρχει ένας τεράστιος πληθωρισμός και ο κόσμος βλέπει τον μισθό του να μη φτάνει στο τέλος του μήνα, όπως λένε στην Αργεντινή. Νομίζω λοιπόν ότι το πρόβλημα είναι πρώτα οικονομικό (…)

Υπάρχει περιθωριοποίηση. Υπάρχουν στρώματα του πληθυσμού τα οποία ζουν πραγματικά κάτω από δύσκολες συνθήκες. Όλο αυτό δημιουργεί ένα κοινό ευάλωτο σε τέτοιου είδους φωνές. Αυτό γίνεται και εδώ. Εκτός το ότι βέβαια έχει μια υποστήριξη από ανώτερους κύκλους, κοινωνικοοικονομικά. Κυρίως όμως τον βλέπουμε να έχει μεγάλη απήχηση σε λαϊκά στρώματα».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ