Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑπό το Ράδιο Αρβύλα στο Ράδιο...ξεφτίλα

Από το Ράδιο Αρβύλα στο Ράδιο…ξεφτίλα

Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις με πρωταγωνιστή τον γνωστό συμπαρουσιαστή των Ράδιο Αρβύλα.

Τα έργα και οι ημέρες του, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Ότι τελικά κάποιοι “ματσό” τύποι, μόλις αποκτούν την δύναμη της αναγνωρισιμότητας, δεν έχουν σταματημό.

Είμαι βέβαιος ότι αν είχαν φωνή τα πλατό και οι κάμερες, θα έβγαζαν πολλές τέτοιες ιστορίες που θα έκαναν πολλούς να κρυφτούν σε λαγούμια.

Ήξεραν, πόσο ήξεραν, ή δεν ήξεραν οι συνεργάτες του, ελάχιστη σημασία έχει. Οσες αγωγές και εάν κάνουν στον τέως κολλητό τους, η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της.

Τα δικαστήρια και οι αποφάσεις τους, ελάχιστη σημασία έχουν. Εξάλλου αυτή η αθλιότητα πλημμέλημα και μόνο είναι και η ποινή για αυτό το έγκλημα θα είναι για γέλια και για κλάματα.

Ο Στάθης και ο κάθε Στάθης είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Από κάτω κρύβεται αυτό που μετατρέπει το κάθιε Ράδιο…Αρβύλα σε …Ράδιο ξεφτίλα για τους ανθρώπους που κάνουν τηλεόραση, ποντάροντας στο κατώτερο συναίσθημα του ανθρώπου που είναι ο φθόνος.

Είναι αυτό που είχε πεί κάποτε ο Μακαριστός Χριστόδουλος περιγράφοντας με το γνωστό ανέκδοτο : να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Αυτήν την κουλτούρα καλλιεργούν ο Στάθης, ο Λάκης, οι Μήτσοι και μια σειρά από άλλα τοξικά προϊόντα της υποκουλτούρας, που κάποτε θα ανήκε στην trash tv.

Η διαφορά είναι ότι τότε η κοινωνία θα τα είχε κατατάξει σε αυτό το είδος.

Η ευκολία κάποιων να δολοφονούν …χαρακτήρες με πρόσχημα είτε τη σάτυρα, είτε το χιούμορ, είναι ότι πιο επικίνδυνο , καθώς πίσω από την…αθωότητα των εκπομπών, βρίσκεται η πιο άγρια μορφή Ιεράς Εξέτασης. Η οποία στοχεύει στον κοινωνικό αυτοματισμό.

Αυτοί οι άνθρωποι που με ευκολία μπαίνουν στα σπίτια μας, με το πάτημα ενός κουμπιού, δημιουργούν τάσεις, μόδα, συμπεριφορές και ξεπλένουν την κάθε μορφή βίας γιατί κάνουν …χιούμορ και πλάκα.

Για μένα το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο Στάθης. Είναι οι δεκάδες Στάθηδες που ζουν ανάμεσά μας, και μέχρι να συμβεί κάποιο…ατύχημα που οδηγεί στην αποκάλυψή τους, θα συνεχίζουν να δηλητηριάζουν την κοινωνία, να αναπαραγάγουν αυτό το μοντέλο σάτιρας, που στόχο έχει να καθοδηγεί τις μάζες και να τις χειραγωγεί.

Να παίζει πολιτικά παιχνίδια, έχοντας στην προμετωπίδα, το χιούμορ και τα βιντεάκια, κομμένα και ραμμένα στις λογικές απαξίωσης ανθρώπων.

Και αυτό είναι πρόβλημα της δημοκρατίας μας και της κοινωνίας μας. Οτι όλα αυτά τα επιβραβεύουμε με το τηλεκοντρόλ, και κυρίως βλέποντας όλοι από την κλειδαρότρυπα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ