Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΑπόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: 20χρονος ο δράστης της επίθεσης

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: 20χρονος ο δράστης της επίθεσης

Επίθεση εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια. Την ώρα που μιλούσε ο πρώην πρόεδρος ακούγονται ριπές, πιθανώς από όπλο και λίγο μετά εμφανίστηκε τραυματισμένος ελαφριά στο αυτί. Ο Τραμπ αποχώρησε με αίματα από στη σκηνή, δείχνοντας ωστόσο να είναι καλά.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ένας θεατής είναι νεκρός και δύο βαριά τραυματίες, ενώ νεκρός είναι και ο δράστης της επίθεσης, τον οποίο και εξουδετέρωσαν οι μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με αυτές, ο δράστης της επίθεσης βρισκόταν σε σημείο εκτός του συγκεντρωμένου πλήθους και σε θέση υψηλότερη ώστε να έχει καλό στόχο.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημοσιογράφου στο Χ, το FBI έχει ταυτοποιήσει τον άνδρα. Ωστόσο, το όνομά του δεν έχει γίνει γνωστό, ούτε και τα κίνητρά του. Ο δράστης, μεταδίδει το CNN, δεν είχε ταυτότητα πάνω του, η αστυνομία τον αναγνώρισε με βάση βιομετρήσεις και το DNA.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έλαβε προκαταρκτική ενημέρωση για το συμβάν σε προεκλογική εκδήλωση του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα κάνει διάγγελμα προς τους Αμερικανούς πολίτες, στον απόηχο της επίθεσης.

Ομάδα προεκλογικής εκστρατείας Ντ. Τραμπ: «Είναι καλά»

Ο Τραμπ είναι καλά, έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας σε ανακοίνωσή της, αφού, όπως αναφέρεται «απομακρύνθηκε από τη σκηνή μετά από προφανείς πυροβολισμούς σε συγκέντρωση».

Δημοσιογράφοι της ομάδας του, παρόντες στη συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, ανέφεραν ότι άκουσαν «μια σειρά δυνατών εκρήξεων ή δυνατών κροτών» προτού οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας πλησιάσουν τον Τραμπ για να τον προφυλάξουν.

Στο παρακάτω βίντεο, που ανήρτησε ο Ίλον Μασκ, φαίνεται και η στιγμή που ο Ντ. Τραμπ δείχνει καλά στην Υγεία του, αν και ματωμένος, μετά από τους πυροβολισμούς, και μάλιστα απευθύνεται στο πλήθος:

«Υποστηρίζω απόλυτα τον (σ.σ. πρώην) πρόεδρο Τραμπ κι εύχομαι να αναρρώσει γρήγορα», ανέφερε ο κ. Μασκ, χαρακτηρίζοντας «σκληρό» τον μεγιστάνα, που ύψωσε τη γροθιά και φώναξε κάτι προς τους υποστηρικτές του με αίμα στο αυτί και στο πρόσωπό του καθώς πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας τον πλαισίωσαν για να τον προστατεύσουν και τον απομάκρυναν εσπευσμένα από τη σκηνή.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ