Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΑποκατάσταση Χωματερής Δήμου Φυλής-Δωρεάν ρεύμα σε 5.600 νοικοκυριά

Αποκατάσταση Χωματερής Δήμου Φυλής-Δωρεάν ρεύμα σε 5.600 νοικοκυριά

Στην τελική φάση μπήκε η μετατροπή της χωματερής της Φυλής σε ένα σύγχρονο ενεργειακό πάρκο το οποίο θα παρέχει δωρεάν ρεύμα σε 5.600 νοικοκυριά. 

Τα πρώτα 1500 στρέμματα μπαίνουν σε τροχιά ανάπλασης εξασφαλίζοντας στο Δήμο Φυλής την ενεργειακή του αυτοτέλεια μέσα από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

«Είναι η απαρχή να γίνει ο δήμος μας ενεργειακά αυτόνομος και να εξασφαλίσουμε δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα σε όλα τα νοικοκυριά» επεσήμανε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

60 χρόνια μετά ο Δήμος Φυλής έρχεται να αποκτήσει το πρόσωπο που του αξίζει αφήνοντας πίσω του την υποβάθμιση και την απαξίωση της περιοχής και των κατοίκων, δίνοντας οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Με την ενεργειακή κρίση να έχει εισβάλει για τα καλά στις ζωές και τις τσέπες των πολιτών σήμερα περισσότερο από ποτέ το έργο έρχεται να δώσειαπάντηση στο κρίσιμο ζήτημα της ενεργειακής αυτονομίας συμβάλλοντας στη δημιουργία βιώσιμων πόλεων.

Η σύμβαση προβλέπει εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 10MWp όπου μαζί με την υπάρχουσα μονάδα παραγωγής ενέργειας θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο ενεργειακό πάρκο με πολλαπλά οφέλη για τους δημότες. 

Το έργο συνολικού κόστους 26 εκατ. ευρώ από στο Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις. 

«Οφείλουμε πολλά στους κατοίκους της περιοχής που όλα αυτά τα χρόνια έχουν βάλει πλάτη για την ανάπτυξη της Αττικής» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνοντας τη σημασία του έργου ενόψει της ενεργειακής κρίσης.

«Μοιραζόμαστε το όραμα για τη συνολική αποκατάσταση της χωματερής που θα αποφέρει 50 εκατ. κιλοβατώρες ρεύματος ετησίως» είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. 

ΑΝΑΠΛΑΣΗ & ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

Οι κάτοικοι του δήμου αλλά και ολόκληρης της περιφέρειας Αττικής θα αποκτήσουν μια όαση οξυγόνου και πρασίνου 

Το τοπίο θα φυτευτεί και θα αποκτήσει χώρουςπεριπάτου, άθλησης, ψυχαγωγίας αλλά και εκπαίδευσης των κατοίκων και των επισκεπτών με γνώμονα την κυκλική οικονομία και την αειφόροανάπτυξη.

Στο χώρο θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις όπου θα παρέχεται η δυνατότητα σε πανεπιστήμια και φορείς να πραγματοποιούν επιμορφωτικές δράσειςμε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

«ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ»

Η υλοποίηση της ιδέας έρχεται πέντε χρόνια μετά το σύμφωνο συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα στο δήμο Φυλής και τον φορέα διαχείρισης τουπεριβαλλοντικού πάρκου Hiriya στο Τελ Αβίβ. 

Πρόκειται για το «περιβαλλοντικό θαύμα» καθώς κατάφερε από εστία μόλυνσης και ντροπή για την Ισραηλινή πρωτεύουσα να μετατραπεί σε πρότυπο και πόλο έλξης για όλο τον κόσμο.

Την τεχνογνωσία και τις καλές πρακτικές των Ισραηλινών αξιοποίησε ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς ώστε σήμερα ο δήμος έφτασε στο σημείο να βάζει τα θεμέλια για ένα σύγχρονο περιβαλλοντικό και ενεργειακό πάρκο που όμοιο του δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ