Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑπίστευτο ξέσπασμα Ντούσκου κατά ομοσπονδίας και Ποστιλιόνε!

Απίστευτο ξέσπασμα Ντούσκου κατά ομοσπονδίας και Ποστιλιόνε!

Ο Στέφανος Ντούσκος δεν κατάφερε να γράψει ξανά ιστορία. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο το 2021, σήμερα (3/08) έμεινε στην 6η και τελευταία θέση του τελικού της κωπηλασίας στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών στο Παρίσι. Θα περίμενε πάντως κανείς, όλα τα μέλη που απαρτίζουν την αποστολή της χώρας μας στο άθλημα της κωπηλασίας να είναι ικανοποιημένα για τη συνολική παρουσία, ήρθε όμως μετά το απρόσμενο και μάλιστα δημόσιο ξέσπασμα του Στέφανου Ντούσκου!

Ο κωπηλάτης μας μετά τον αγώνα του επιτέθηκε στην ομοσπονδία για πράγματα που κάνει αυτή και ο προπονητής και επηρεάζουν τη ψυχολογία του, όπως ανέφερε.

Κάποια πράγματα που κάνει η ομοσπονδία και ο προπονητής επηρεάζουν και τη δική μου ψυχολογία. Ελπίζω άλλες ομοσπονδίες να μην κάνουν τέτοια λάθη. Έχω κοιμηθεί τρεις ώρες όλο το βράδυ. Είμαι πολύ χάλια. Θέλω να πω συγγνώμη σε όλους τους έλληνες. Θα μπορούσα να κατακτήσω ένα μετάλλιο αλλά δυστυχώς το σώμα μου με άφησε στα 1500 μέτρα, δεν είχα άλλη ενέργεια. Είμαι πολύ στεναχωρημένος, Ελπίζω κάποια πράγματα τα αλλάξουν“, ανέφερε και μετά από ερώτηση που δέχθηκε γιατί κοιμήθηκε μόνο τρεις ώρες πριν έναν τόσο σπουδαίο αγώνα, απάντησε:

“Κάποιες λάθος αποφάσεις του προπονητή με επηρέασαν. Είμαι πολύ στεναχωρημένος και δυστυχώς δεν μπορούσα να βάλω τη σκέψη μου σε μια σειρά για να μπορέσω να ξεκουραστώ. Χθες το βράδυ προσπάθησα να κοιμηθώ, αλλά δεν μπόρεσα καθόλου να κλείσω το μάτι μου και σήμερα είπα ότι θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για την Ελλάδα”.

Ο έλληνας πρωταθλητής βρισκόταν για αρκετή ώρα σε τροχιά μεταλλίου στον τελικό του μονού σκιφ ανδρών, όμως, προς το τέλος υποχώρησε και τερμάτισε στην 6η θέση.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2021 βρισκόταν στα πρώτα 500 μέτρα στην 5η θέση και στη συνέχεια ανέβηκε στην 3η, ενώ πλησίασε ακόμα και τη 2η θέση.

Παρόλα αυτά στα 1.500 μέτρα έμεινε από δυνάμεις και έπεσε στην 4η θέση, τερματίζοντας στον τέλος στην 6η θέση.

Στη συνέχεια μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέροντας:

Δεν ήμουν καλά σήμερα. Κάποιοι παράγοντες με έχουν επηρεάσει πάρα πολύ. Δεν κοιμήθηκα καθόλου εχθές το βράδυ και προσπάθησα σήμερα να κάνω ότι καλύτερο μπορούσα για την Ελλάδα αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Συνεχίζω παρακάτω, έχω μάθει να παλεύω και να αγωνίζομαι και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για το Λος Άντζελες. Ελπίζω εκεί να μπορέσω να κατακτήσω ένα μετάλλιο”.

Τι είναι αυτό που μπορεί να σε επηρέασε;

“Δεν θέλω να λέω ψέματα. Θέλω πάντοτε να λέω την αλήθεια και δεν θέλω να βρίσκω δικαιολογίες. Η ομοσπονδία και ο προπονητής πήραν μια απόφαση και αυτό ήταν μεγάλη αδικία για κάποιους. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ και δεν μπορούσα να βάλω σε σειρά το μυαλό μου εχθές το βράδυ”.

Εννοείς αδικήθηκαν κάποιοι αθλητές που δεν μπόρεσαν να έρθουν στους Ολυμπιακούς αγώνες και βλέποντας τους χρόνους ένιωθες θα υπήρχαν και άλλες επιτυχίες για την Ελλάδα;

“Ναι. Πιστεύω και είμαι 90% σίγουρος ότι μπορεί να υπήρχε συνδυασμός, που θα μπορούσε να φέρει μια μεγαλύτερη επιτυχία. Σίγουρα δεν θέλω να μειώσω τις τεράστιες επιτυχίες των αθλητών. Πιστεύω όμως, κατά την άποψή μου, ότι θα είχαμε μεγαλύτερες. Προσπάθησα πολύ και αρκετούς μήνες να ηρεμήσω αλλά το άδικο δεν το θέλω, δεν το έχω μέσα μου. Δεν μπορώ να το δεχθώ. Δεν μπορώ να δέχομαι ότι κάποιος αδικείται. Δεν είμαι καλά εγώ. Με επηρεάζει. Δεν είναι ότι το κάνω επίτηδες”.

Ένα μήνυμα για το μέλλον;

Ένα μεγάλο συγνώμη που δεν μπόρεσα να αποδώσω όπως θα έπρεπε. Πίστευα ότι το είχα το μετάλλιο αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα. Θέλω να πω στον κόσμο να κάνει λίγο υπομονή, το Λος Άντζελες είναι σε τέσσερα χρόνια και πιστεύω θα είμαι εκεί για να μπορέσω να τους χαρίσω κάτι το οποίο δεν τους χάρισα σήμερα”.

Ο εθνικός προπονητής της κωπηλασίας Τζιάνι Ποστιλιόνε απάντησε διότι, όπως προέκυψε, ο Ντούσκος αναφερόταν στην επιλογή των αθλητριών στο πλήρωμα του ελαφρού σκιφ και στη δίκωπο γυναικών.

Ο Ποστιλιόνε μίλησε για όλα όσα ανέφερε ο αθλητής του, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να έχει γίνει κανένα λάθος αφού η ομάδα είχε 100% επιτυχία πράγμα που δεν πέτυχε καμία άλλη χώρα.

“Ο Στέφανος είναι καταπληκτικός, είναι ο καλύτερος μου αθλητής. Η έκτη θέση του είναι μια χαρά, θα κάνει πολλά πράγματα. Είναι πολύ συναισθηματικός και αυτό δεν είναι πάντα κακό. Το θέμα του ήταν προσωπικό, ο ίδιος άφησε τα συναισθήματα να τον επηρεάσουν.

Πως μπορώ να αλλάξω ένα πλήρωμα, όταν πηγαίνουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μου φέρνουν ασημένιο μετάλλιο; Πως να τους πω πως δεν μπορούν να πάνε στους Ολυμπιακούς και πρέπει να τις αλλάξω, αφού είναι γρήγορες;

Πείτε μου εσείς, ποιο λάθος έκανε η ομοσπονδία; Τέσσερα πληρώματα, Τέσσερις τελικοί, 100% επιτυχία. Κανένα άλλο πλήρωμα στους Ολυμπιακούς δεν το κατάφερε αυτό. Τέσσερις τελικοί, δύο μετάλλια. Που είναι το λάθος;

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ