Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗ Αν. Νικολακόπουλος:«Αναβαθμίζουμε και ενισχύουμε τη λειτουργία του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού. Δίνουμε ιδιαίτερη...

 Αν. Νικολακόπουλος:«Αναβαθμίζουμε και ενισχύουμε τη λειτουργία του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα Ψυχικής Υγείας»

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, επισκέφθηκε την Τρίτη 6 Αυγούστου 2024, το Ψυχιατρείο Κρατουμένων του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Υγείας, αρμόδιο για θέματα Ψυχικής Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο και το νέο Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Αρίστο Περρή. Τους υποδέχθηκε η Διευθύντρια Γεωργία Κοντού, η οποία αρχικά τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και τους ενημέρωσε για τα υφιστάμενα προβλήματα, τις συνθήκες λειτουργίας, αλλά και γενικότερα ζητήματα ασφάλειας και νοσηλείας των κρατουμένων. Ο Υφυπουργός στάθηκε στα όσα σημαντικά πρόκειται να γίνουν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το Ψυχιατρείο, με στόχο την καλύτερη και πιο εύρυθμη λειτουργία της δομής.

Ενίσχυση του Ψυχιατρείου μετά τη νέα Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την ψήφιση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης στη Βουλή. Βάσει του νόμου 5129/2024, εξειδικεύεται και ενισχύεται ο τρόπος λειτουργίας του Ψυχιατρείου του Κορυδαλλού, το οποίο θα εποπτεύεται από φορέα Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, κάτι που σημαίνει μεγαλύτερη στήριξη του έργου που επιτελείται και προσφέρεται εκεί, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το μέγιστο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα για τους κρατούμενους που νοσηλεύονται. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συσταθούν κοινές ομάδες εργασίας μεταξύ των συναρμοδίων Υπουργείων, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, οι οποίες θα εργαστούν στοχευμένα και θα ακολουθήσει η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, βάσει της οποίας θα ενισχυθεί το Ψυχιατρείο Κορυδαλλού καθώς και τα υπόλοιπα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας με Ιατρούς και νοσηλευτές, ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή και η δυνατότητα τηλεψυχιατρικής για κρατουμένους που το έχουν ανάγκη.

Δήλωση Ανδρέα Νικολακόπουλου

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Υφυπουργός δήλωσε: «Η σημερινή επίσκεψη έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης, εξαιρετικά σημαντικής Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης που ψηφίστηκε στη Βουλή και με την οποία θέτουμε τις βάσεις προκειμένου να προχωρήσουμε άμεσα στην έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με τα συναρμόδια Υπουργεία, για την αναβάθμιση και ενίσχυση της λειτουργίας του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού, τόσο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και με εξειδικευμένες ψυχιατρικές υπηρεσίες. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ειδικά μετά την περίοδο του Κορωνοϊού, πόσο ευαισθητοποιημένη είναι σε θέματα Ψυχικής Υγείας, για αυτό και συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις ενίσχυσης των δομών σε όλη τη χώρα με επιπλέον εργαλεία, απαραίτητα για την αναβάθμιση της ποιότητας νοσηλείας και θεραπείας. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να βελτιώσουμε τις συνθήκες κράτησης εντός των Σωφρονιστικών Καταστημάτων της χώρας, σεβόμενοι βασικές αρχές θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, όπως απορρέουν από τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς συμβάσεις».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ