Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑντώνης Ρέμος: Δεν έχω φοροδιαφύγει, δεν με κάλεσαν ποτέ για εξηγήσεις

Αντώνης Ρέμος: Δεν έχω φοροδιαφύγει, δεν με κάλεσαν ποτέ για εξηγήσεις

Μέσω των δικηγόρων του Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου απάντησε ο  τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος στα όσα του καταλογίζονται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η δήλωσή έχει ως εξής: «Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία, και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή. Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

Δέσμευση περιουσίας για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ σε πασίγνωστο τραγουδιστή

Υπενθυμίζεται, ότι σε πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διατυπώνονται σοβαρές υπόνοιες για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος αντίστοιχου ύψους από τον γνωστό λαϊκό τραγουδιστή και ήδη έχει προχωρήσει η Αρχή σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης της περιουσίας του.

Στο πόρισμα της Αρχής γίνεται αναφορά στις χαμηλές φορολογικές δηλώσεις που έχει υποβάλει ο τραγουδιστής και ειδικότερα φέρεται ότι την τελευταία πενταετία στις δηλώσεις του καταγράφεται εισόδημα περίπου 50.000 ευρώ ετησίως. Το ποσό αυτό από μόνο του προκάλεσε το ενδιαφέρον των ελεγκτικών αρχών καθώς θεωρήθηκε χαμηλό μιας και πολλές φορές έχουν ακουστεί διάφορα ποσά για τις αμοιβές του από τις συναυλίες σε κοσμικά μέρη. Μετά από πολύμηνη έρευνα, η Αρχή Καταπολέμησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες διαπίστωσε ενδείξεις σε βάρος του για φοροδιαφυγή για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μέσω εταιρείας του που δεν φαίνεται πως έχει σχέση με το θέαμα, αλλά άλλες δραστηριότητες.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχή προχώρησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή, προσωπικών λογαριασμών, λογαριασμών της επίμαχης εταιρίας, σκαφών αλλά και θυρίδων -εφόσον βρεθούν-, έως το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο φάκελος της υπόθεσης με το πόρισμα της Αρχής το οποίο συντάχθηκε, έχει παραδοθεί εδώ και περίπου ένα μήνα στον οικονομικό εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες διενεργεί έρευνα για την υπόθεση. Μάλιστα, φαίνεται πως η έρευνα δεν αφορά μόνο το πρόσωπο του τραγουδιστή αλλά θα επεκταθεί και σε συνεργάτες του.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ