Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις-Τι ισχύει για την έκπτωση του 3%;

Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις-Τι ισχύει για την έκπτωση του 3%;

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την λήξη και της παράτασης που δόθηκε για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Η προθεσμία εκπνέει την Παρασκευή 2 Αυγούστου για τα φυσικά πρόσωπα και την άλλη Παρασκευή 9 Αυγούστου για τα νομικά.

Συγκεκριμένα μέχρι το βράδυ της Δευτέρας είχε υποβληθεί το 97% των δηλώσεων, δηλαδή 6.248.644. Ωστόσο μετά την ανακοίνωση της νέα καταληκτικής ημερομηνίας, δηλαδή της 2ας Αυγούστου παρατηρήθηκε χαλάρωση, όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου.

Αναφορικά με τις δόσεις αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος σημειώνεται ότι καταβάλλονται σε 8 ισόποσες δόσεις για φυσικά πρόσωπα και για νομικά πρόσωπα/οντότητες ως εξής:

• Για τα φυσικά πρόσωπα: 

Η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την 2α Αυγούστου 2024, η δεύτερη μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Αυγούστου 2024 και η καθεμία από τις επόμενες 6 μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των 6 επόμενων μηνών. 

Σημειώνεται ότι, όταν ο φόρος εισοδήματος καταβάλλεται εφάπαξ μέχρι την καταληκτική ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης, δηλαδή τη 2α Αυγούστου, παρέχεται έκπτωση 3%.

• Για νομικά πρόσωπα ή οντότητες:

Η καταβολή της πρώτης δόσης καταβάλλεται μέχρι την 9η Αυγούστου 2024, η δεύτερη μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Αυγούστου και η καθεμία από τις επόμενες 6 μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των 6 επόμενων μηνών. 

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία, γίνεται σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2024 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των 5 επόμενων μηνών.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ