Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑ"Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή": Έρχεται η προσωρινή λίστα επιλαχόντων - Σενάρια για...

“Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή”: Έρχεται η προσωρινή λίστα επιλαχόντων – Σενάρια για πλαφόν τιμών

Τα επόμενα δύο 24ωρα είναι πολύ πιθανό να αναρτηθεί και μια πρώτη λίστα επιλαχόντων για τι πρόγραμμα “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευη” καθώς έχει τρέξει η  διαδικασία τελικής βαθμολογίας και κατάταξης με βάση τη μοριοδότηση. 

Σημειώνεται ότι 910.000 αιτήσεις κατατέθηκαν στο πρόγραμμα που στοχεύει στην αντικατάσταση 1,5 εκατ. ηλεκτρικών συσκευών. Αφού, δε, αναρτηθούν οι προσωρινοί δικαιούχοι με βάση την τελική κατάταξη, θα ακολουθήσει ένα διάστημα επτά ημερών για την υποβολή ενστάσεων. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν λαμβανοντας μήνυμα και τον κωδικό του voucher με το ποσοστό έκπτωσης και το συνολικό ποσό επιδότησης και ανά συσκευή ώστε να προχωρήσουν στη διαδικασία. Δηλαδή, θα επιλέξουν τη συσκευή που θέλουν να αντικαταστήσουν και θα απευθυνθούν στο κατάστημα, που επιθυμούν επιλέγοντας από το μητρώο συσκευών το κατάλληλο μοντέλο.

Ο έμπορος θα δεσμεύσει την αντίστοιχη επιταγή για το προϊόν που θα επιλεγεί και μετά από αυτό μπορεί να γίνει η πώληση ή η παραλαβή προς ανακύκλωση. Δεν είναι απαραίτητο, πάντως, η παραλαβή για την ανακύκλωση να γίνει πριν την παραλαβή της νέας συσκευής. Μπορεί να γίνει και λίγες ημέρες αργότερα αφού όμως υπάρχει η πιστοποίηση στην πλατφόρμα του τεχνικού ότι η συσκευή είναι άρτια και ότι πληροί τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί για την ανακύκλωση.

Η καταληκτική ημερομηνία αγορών έχει τεθεί η 16η Σεπτεμβρίου και η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης συσκευής προς ανακύκλωση από τον ιδιώτη στον έμπορο η 30η Σεπτεμβρίου.

Πλαφόν

Στο μεταξύ με βάση πληροφορίες, διάταξη περί αισχροκέρδειας για επιχειρήσεις που βάζουν «καπέλο» σε κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες εξετάζει η κυβέρνηση, Αιτία είναι το γεγονός, ότι οι τιμές σε κλιματιστικά, καταψύκτες και ψυγεία για το πρόγραμμα είναι αυξημένες σε σχέση με ό,τι ίσχυε πριν λίγες μέρες, καθώς έχουν δοθεί αυξημένες ενδεικτικές τιμές. Ήδη, δε, έχουν καταγραφεί παράπονα στις αμρόδιες υπηρεσίες.

Όπως αναφέρεται από το Υπ. Ανάπτυξης, τρέχουν έλεγχοι, ώστε εάν απαιτηθεί να διαμορφωθεί ένα πλαφόν στο κέρδος που θα επιτρέπεται για το εν λόγω πρόγραμμα, αντίστοιχα όπως έγινε για τα πρατήρια καυσίμων και για τα σουπερμάρκετ.

Σχεδιάζεται, μάλιστα, να έρθει προς ψήφιση η σχετική διάταξη μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και θα αφορά στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών. Θα μπαίνει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους που δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το περιθώριο που είχαν οι επιχειρήσεις πριν ανοίξει η πλατφόρμα.

Σε περίπτωση που κάποια επιχείρηση παραβιάσει το πλαφόν, τότε θα υπάρχει υψηλό πρόστιμο και το κράτος δεν θα της καταβάλλει την επιδότηση.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ