Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: Αναδρομική η αύξηση της επιδότησης στο 60%

«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: Αναδρομική η αύξηση της επιδότησης στο 60%

Η  αυξημένη επιδότηση στο 60%, από το 40%  στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» θα έχει αναδρομική ισχύ στο πλαίσιο των βελτιώσεων που αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή της η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Σχετικά για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» και στο διάδοχο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», μιλώντας στο Open η κ. Ζαχαράκη ανέφερε:

«Μέσω του προγράμματος “Σπίτι μου” ήδη περισσότερα από 6.500 ζευγάρια έχουν εκταμιεύσει τα δάνεια τους για την αγορά κατοικίας και έως το τέλος του 2024 θα έχουμε φτάσει στα 9.200 ζευγάρια. Πρόθεση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να υπάρξει και η συνέχεια του προγράμματος με το “Σπίτι μου 2” ή καλύτερα το “Σπίτι μου x 2”. Στόχος μας είναι να εξαντλήσουμε τα περιθώρια στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους και να εξασφαλίσουμε τα 2 δισ. ευρώ για το “Σπίτι μου 2” καθώς το αντίστοιχο ποσό για το “Σπίτι μου” ήταν ένα δισ. Θα διευρυνθεί και το ηλικιακό εύρος των δικαιούχων ως την ηλικία των 50 ετών προκειμένου να μπορεί τραπεζικά αυτό να υποστηριχθεί για την χρονική διάρκεια της αποπληρωμής».

Επίσης, για το πρόγραμμα της «Κοινωνικής Αντιπαροχής» η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας τόνισε ότι «εργαζόμαστε ώστε να έχουμε, επιτέλους, έναν διαγωνισμό για αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου μέσα στο 2024. Ουσιαστικά θα υπάρξει ένας διεθνής διαγωνισμός έτσι ώστε σε υπάρχον ακίνητο του Δημοσίου (αυτή τη στιγμή είναι οικόπεδο) να μπορέσει να χτιστεί μια πολυκατοικία. Ένα ποσοστό των διαμερισμάτων θα προσφέρεται για μίσθωση με κανονικές τιμές και ένα άλλο θα διατίθεται για κοινωνική κατοικία με μικρό αντίτιμο όπως ακριβώς όπως γίνεται στο εξωτερικό».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ