Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΓΟΡΕΣΑναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε ΒΒ+ από τη Scope Ratings

Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε ΒΒ+ από τη Scope Ratings

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «ΒΒ+», από «ΒΒ» προηγουμένως προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Scope Rating, θέτοντας τη χώρα μας ένα «σκαλοπάτι» μακριά από την επενδυτική βαθμίδα. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη και ένα θετικό bonus στην προσπάθεια που κάνει η χώρα για τη βελτίωση της εικόνας της σε διεθνές επίπεδο και στο ευρύτερο «ζύγι» των αγορών.

Σύμφωνα με το σχετικό σημείωμα, η αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Scope Rating οφείλεται στους εξής λόγους:

– Στην ενίσχυση της υποστήριξης των ευρωπαϊκών θεσμών εν μέσω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, με τη μορφή μέτρων νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής. Τα μέτρα αυτά, σε συνδυασμό με την πρόσθετη δημοσιονομική στήριξη από την Ε.Ε., μετά την έγκριση ενός σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας ύψους 30,5 δισ. ευρώ, ενισχύουν ουσιαστικά την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές, υποστηρίζοντας τη βιωσιμότητα του χρέους και δημιουργώντας δημοσιονομικό χώρο για την ελληνική κυβέρνηση για δημόσιες επενδύσεις.

– Το πολύ ισχυρό προφίλ του δημόσιου χρέους που προκύπτει από τα υποστηρικτικά μέτρα των πιστωτών της ζώνης του ευρώ, τα χαμηλά επιτόκια και την προληπτική διαχείριση του δημόσιου χρέους.

 – Τις πολιτικές διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που περιόρισαν τους υψηλούς δείκτες μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL) και βελτίωσαν τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος παράλληλα με την κινητοποίηση επενδύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ