Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑλήθεια κ. Τσίπρα, εχθρός σας είναι η δεξιά;

Αλήθεια κ. Τσίπρα, εχθρός σας είναι η δεξιά;

Ενας είναι ο …εχθρός, ο ιμπεριαλισμός. Αυτό το σύνθημα κάποτε δονούσε τις πορείες του ΚΚΕ και άλλων αριστερών κινημάτων. Αυτό που είναι που ανέσυρε από τα χρονοντούλαπα της ιστορίας, ο πάλαι ποτέ Κνίτης, Αλέξης Τσίπρας.

Απλά τώρα το προσάρμοσε για να γίνει αρεστός από τη μια στην νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη για να διχάσει και πάλι την κοινωνία.

Ο πολιτικός που για να γίνει πρωθυπουργός συγκυβέρνησε με το πιο ακραίο κομμάτι της δεξιάς που αποκολλήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, αποφάσισε να πορευθεί με το Παπανδρεικό σύνθημα: “ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.”

Αυτό είναι το δόλωμα που ρίχνει στον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον πείσει, να πάει…μαζί του, στο μοντέλο μιας προοδευτικής διακυβέρνησης που έχει στο μυαλό του.

Εχθρός μας είναι η δεξιά, ισχυρίστηκε στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην Μάρα Ζαχαρέα ο κ. Τσίπρας. Και με αυτόν τον τρόπο θέλει να πετύχει με ένα σμπάρο δυο τριγώνια.

Από τη μια να διαγράψει το ιστορικό του ατόπημα ότι συγκυβέρνησε με τους ΑΝΕΛ και ότι αυτοί εκπροσωπούσαν και από την άλλη να ξυπνήσει στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Αριστερά, αντιδεξιά σύνδρομα.

Παλιά και δοκιμασμένη συνταγή. Η πόλωση και ο διχασμός. Αφού το έπαιξε για χρόνια Ανδρέας, ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρεί τώρα που απειλείται να χάσει την ηγεμονία που κατείχε στην κεντροαριστερά να λεηλατήσει και πάλι το χώρο και τους ψηφοφόρους της που ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο.

Αυτό είναι η πραγματικότητα. Τα άλλα όλα είναι να είχαμε να λέγαμε.

Ρίχνει την απόχη και ότι πιάσει. Με αυτό το μότο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να πιέζει το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρουλάκη από τη μια για να συνεργαστεί μαζί του, και από την άλλη να πιέσει τους ψηφοφόρους του να μην πάνε με κάποιον που δεν θεωρεί αντίπαλό του τη δεξιά.

Αυτό και μόνο δείχνει την απόγνωση στην οποία βρίσκεται. Ξέρει ότι δεν κερδίζει τον Μητσοτάκη και ρίχνει τη…ζαριά της συγκυβέρνησης. Για αυτό και ξαναζεσταίνει το ίδιο φαγητό περί κακιάς δεξιάς από την οποία οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να σώσουν τον τόπο.

Ο κ. Τσίπρας ξέρει ότι είναι δεύτερος και μπορεί εάν συνεχιστεί αυτό το κλίμα να γίνει και τρίτο κόμμα.

Για αυτό και θέλει να ξεχάσουν οι πολίτες με ποιον επέλεξε να κυβερνήσει, εφαρμόζοντας τις πιο μνημονιακές και ακραία συντηρητικές πολιτικές.

Το τι έσερνε για χρόνια στο ΠΑΣΟΚ και στους Σαμαροβενιζέλους. Ποιους αποκαλούσε νενέκους και έστηνε…ικριώματα στις πλατείες της χώρας.

Θέλει να διαγράψει από την ιστορία του, τις αγκαλιές με τον Καμμένο και θέλει τα νταούλια αυτή τη φορά να παίζουν Ανδρουλάκη.

Θέλει να μεθύσει τον…ήλιο για να γίνει ξανά κυβέρνηση. Γιατί μόνος του δεν μπορεί. Το ερώτημα είναι ποιον θα πείσει με τις νέες οβιδιακές μεταμορφώσεις του…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ