Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑδ. Γεωργιάδης: Αύξηση επενδύσεων το πρώτο τρίμηνο- Θετικές οι επιδόσεις της ελληνικής...

Αδ. Γεωργιάδης: Αύξηση επενδύσεων το πρώτο τρίμηνο- Θετικές οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας

«Όπου κι αν βρεθείς στην Ελλάδα, όλοι μιλούν για επενδύσεις», ανέφερε από το βήμα του 25ου ετήσιου συνεδρίου του Economist, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης για να καταδείξει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μετά την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο Υπουργός σημείωσε ότι τόσο στο υπουργείο όσο και στην κυβέρνηση επικρατεί αισιοδοξία για τα επόμενα χρόνια, με προοπτικές και πέραν του τουρισμού, όπως με την ψηφιοποίηση, τον ενεργειακό τομέα, τα logistics κ.α. Σημείωσε ενδεικτικά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, σχολιάζοντας ότι ο επιχειρηματίας που αγόρασε την εταιρεία (Γ.Προκοπίου) είναι αξιόπιστος και με όραμα για αναδιάρθρωση της βιομηχανίας.

Μιλώντας για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, σημείωσε –μεταξύ άλλων– ότι στην αρχή της πανδημίας μελετήθηκε το αν θα δινόταν στις τράπεζες η δυνατότητα δανειοδότησης αξιόπιστων και φερέγγυων εταιρειών. «Δεν θέλαμε να υπονομεύσουμε τα κριτήρια», τόνισε ο υπουργός αναφερόμενος στα δάνεια τα οποία δόθηκαν σε εταιρείες που μπορούσαν να τα ξεπληρώσουν, κάτι που επιβεβαιώθηκε έναν χρόνο μετά. Σημείωσε ότι έχουμε σταθερό τραπεζικό σύστημα με μείωση κόκκινων δανείων αλλά για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με χαμηλή πιστοληπτική αξιολόγηση παρέπεμψε το θέμα στο μέλλον. Πάντως, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επιβεβαίωση των προβλέψεων της ανάπτυξης και τόνισε ότι εάν επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες θα έχουμε μια οικονομία που θα δώσει τη λύση.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η πανδημία ήταν τρομακτική εμπειρία, αλλά μας έδωσε την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε σειρά αλλαγών, με ενδεικτική την επιτάχυνση διαδικασιών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τόνισε ότι παρά τις προκλήσεις, οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας στην πανδημία ήταν καλύτερες από τις αναμενόμενες. Υπενθύμισε ότι στο α’ τρίμηνο του 2021 είχαμε αύξηση επενδύσεων κατά 8,6% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι και αύξηση 3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ