Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑγγλία-Ελλάδα 1-2: Θρίαμβος της εθνικής στο Λονδίνο με κατάθεση ψυχής για τον...

Αγγλία-Ελλάδα 1-2: Θρίαμβος της εθνικής στο Λονδίνο με κατάθεση ψυχής για τον Μπάλντοκ!

Οι έλληνες έχουμε αποδείξει ότι στα δύσκολα μπορούμε να γράφουμε ιστορία. Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου με μία επική εμφάνιση, νίκησε την Αγγλία στο Λονδίνο 2-1, με τους διεθνείς παίκτες μας να κάνουν κατάθεση ψυχής για τον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Φεύγοντας από την τελευταία προπόνηση την παραμονή του αγώνα πληροφορήθηκαν το θάνατο του συμπαίκτη τους και υποσχέθηκαν ότι θα έπαιζαν για εκείνον. Δεν το έκαναν μόνο, αλλά πέτυχαν κιόλας μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το 2-1 επί της φιναλίστ του τελευταίου Euro Αγγλίας, είναι πρωτόγνωρο αποτέλεσμα, στέλνοντας στα σκοινιά μία μεγάλη ομάδα. Με τους έλληνες ποδοσφαιριστές να πανηγυρίζουν σηκώνοντας τη φανέλα του Μπάλντοκ μετά το πρώτο γκολ, όπως και στο τέλος του αγώνα.

Δευτερόλεπτα μετά το τέλος, οι διεθνείς μας δεν άντεξαν την πίεση και τον πόνο από την απώλεια του φίλου και συμπαίκτη τους και πήγαν προς την εξέδρα όπου βρίσκονταν πέντε χιλιάδες έλληνες φίλαθλοι για να τιμήσουν τον Μπάλντοκ, κρατώντας τη φανέλα του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή.

“Είμαι υπερήφανος και θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στον Τζορτζ και την οικογένειά του. Να τους δώσουμε δύναμη. Δεν συμφωνώ ότι έπρεπε να γίνει ο αγώνας. Ο Τζορτζ ήταν σήμερα οδηγός για εμάς. Η αυταπάρνησή του στα παιχνίδια που αγωνιζόταν ακόμη και ως τραυματίας, όταν έφτανε στο σημείο να τσακώνεται με τους γιατρούς, ήταν οδηγός για εμάς. Καλή δύναμη στην οικογένειά του. Σιγά σιγά θα πατήσουμε κι εμείς στα πόδια μας. Νιώθω όλα τα παιδιά της εθνικής σαν οικογένειά μου. Πετύχαμε μία μεγάλη νίκη, όμως δεν θέλω να μιλήσω περισσότερο για ποδόσφαιρο“, δήλωσε ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας.

Σε μία σπάνια συγκυρία, όλοι οι διεθνείς έκαναν σπουδαία εμφάνιση, χωρίς ίχνος υπερβολής. Σε μία εμφάνιση που θα τη θυμόμαστε για πάντα. Σε μία βραδιά που ο Φώτης Ιωαννίδης δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί και ο Παυλίδης που τον αντικατέστησε στο ρόλο του κεντρικού επιθετικού σκόραρε δύο γκολ, στο 49′ και το 94′! Δείχνοντας στο 1-0 το μαύρο περιβραχιόνιο.

Σε μία δύσκολη συγκυρία, όπου δεν μπορεί κανείς να προχωρήσει με ευκολία σε ανάλυση, η Ελλάδα έστειλε συνολικά πέντε φορές τη μπάλα στα δίχτυα της Αγγλίας, με τις άλλες τρεις, μία στο πρώτο και δύο στο δεύτερο ημίχρονο, να μη μετρούν επειδή οι εκτελεστές ήταν σε θέση οφ σάϊντ. Κι ενώ στο ξεκίνημα του αγώνα η εθνική είχε πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία, με τον Μπακασέτα να πλασάρει σε κενή εστία έξω από τον περιοχή, αλλά τον Κόλγουιλ να προλαβαίνει να διώξει τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Είναι αλήθεια δύσκολο να εξηγήσει κανείς πώς βρήκαν τις δυνάμεις οι παίκτες της Ελλάδας, γνωρίζοντας ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημα αναβολής του αγώνα από το αίτημα της ελληνικής ομοσπονδίας. Τελικά δεν βρήκαν μόνο τις δυνάμεις για να σταθούν στα πόδια τους, αλλά κατάφεραν να νικήσουν επιβάλλοντας τα δικά τους δεδομένα στη διάρκεια του παιχνιδιού. Παίζοντας ποδόσφαιρο και όχι καταστροφικό παιχνίδι.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έστησε εξαιρετικά την εθνική και στο μεγαλύτερο δίλημμα που είχε, αυτόν του διδύμου στη μεσαία γραμμή, προτίμησε τελικά τα τρεξίματα του Σιώπη, δίπλα στον Κουρμπέλη. Ο Βλαχοδήμος κάτω από τα δοκάρια, με τον Γιαννούλη -αντί του κλινήρη- Τσιμίκα στα αριστερά και τον Ρότα δεξιά. Στη μεσοεπιθετική τριπλέτα οι Μασούρας, Μπακασέτας και Τζόλης από δεξιά προς αριστερά, με τον Παυλίδη στην κορυφή. 

Καλύπτοντας τους χώρους, πηγαίνοντας πρώτοι στις μπάλες, με μεγάλες πάσες απόλυτης ευστοχίας και με διαρκείς νίκες στις προσωπικές μονομαχίες. Με άμεσες επιθετικές κινήσεις από τους εξαιρετικούς Μασούρα και Τζόλη στις πτέρυγες, που έψαχναν τους χώρους κάθετα. Με καταπληκτική άμυνα, η οποία προδόθηκε μόνο στη φάση του γκολ του Μπέλιγχαμ ο οποίος ισοφάρισε το ματς στο 87′.

Έπαιξαν για τον Μπάλντοκ, τίμησαν τη μνήμη του και νίκησαν. Η τραγωδία ατσάλωσε την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και με ήρωα τον Παυλίδη, που έβαλε τέσσερα γκολ και μέτρησαν τα δύο, πήρε τη νίκη της δεκαετίας στο Γουέμπλεϊ.

Εκτός των άλλων, η νέα εθνική ομάδα μετράει 3/3 νίκες στο ξεκίνημα του Nations League, καταφέρνοντας μία υπέρβαση, όπως είχε δηλώσει ο ομοσπονδιακός προπονητής ότι θα πρέπει σιγά σιγά να αρχίσει να πετυχαίνει.

Η βαθμολογία στον όμιλό μας: Ελλάδα 9, Αγγλία 6, Ιρλανδία 3, Φινλανδία 0.

Επόμενος αγώνας την Κυριακή με την Ιρλανδία στην Αθήνα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ