Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΑΒ Βασιλόπουλος: Συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ανωγείων

ΑΒ Βασιλόπουλος: Συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ανωγείων

Την τοπική παραγωγή στην Κρήτη ενισχύει η ΑΒ Βασιλόπουλος, μέσω της συνεργασίας της με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ανωγείων, διαθέτοντας αποκλειστικά τη Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ και το Ανθότυρο Ξηρό «Τα Ανώγεια» στα καταστήματά της.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΑΒ Βασιλόπουλος προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας, στηρίζοντας ενεργά την εγχώρια οικονομία, μέσα από στρατηγικές συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα. Περισσότερο από το 80% των προμηθευτών της είναι μικροί και μεγάλοι παραγωγοί, γεγονός που εξασφαλίζει ότι στα ράφια της θα βρει κανείς αυθεντικά, αγνά προϊόντα, όπως εκείνα που παράγει η κρητική γη και ειδικότερα ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ανωγείων, «Τα Ανώγεια».

Με εμπειρία 50 ετών στην επεξεργασία γάλακτος και την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ανωγείων διαθέτει αποκλειστικά τη Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ και το Ανθότυρο Ξηρό «Τα Ανώγεια» στα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος σε μια συνεργασία που ξεκίνησε τον Μάιο του 2024.

Τα προϊόντα του Συνεταιρισμού παράγονται από ζώα ελευθέρας βοσκής που εκτρέφονται σε έκταση 110.000 στρεμμάτων. Τα ζώα τρέφονται με αγριόχορτα σε μια περιοχή που αναπτύσσεται πλούσια χλωρίδα, με πάνω από 70 σπάνια βότανα, σε συνθήκες ιδανικές για τη διασφάλιση της παραγωγής τυριών ανώτερης ποιότητας, με πλούσια και μοναδική γεύση.

Ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ανωγείων ιδρύθηκε το 1963, ενώ προϋπήρχε αντίστοιχη συνεταιριστική οργάνωση από το 1932, η δράση της οποίας σταμάτησε λόγω της Γερμανικής Κατοχής και της καταστροφής των εγκαταστάσεων κατά το ολοκαύτωμα των Ανωγείων το 1944. Υπό τη νέα του μορφή ιδρύθηκε το 2022 και με σταθερά βήματα αναπτύσσεται και μεγαλώνει, συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία. Διαθέτει 155 μέλη αιγοπροβατοτρόφων που όλοι εκτρέφουν τα ζωντανά τους στα βοσκοτόπια των Ανωγείων.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο ρόλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, ως στρατηγικός εταίρος, είναι καθοριστικός, τόσο για την προώθηση των προϊόντων της Κρήτης σε πανελλαδικό επίπεδο, όσο και για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας των Ανωγείων. Η συνεργασία με τον Συνεταιρισμό αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της ΑΒ Βασιλόπουλος για τη στήριξη της τοπικής παραγωγής της Κρήτης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ