Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑ«Έφυγε» από τη ζωή ο Κύπριος εφοπλιστής Χαράλαμπος Μυλωνάς

«Έφυγε» από τη ζωή ο Κύπριος εφοπλιστής Χαράλαμπος Μυλωνάς

«Έφυγε» από τη ζωή ο Κύπριος εφοπλιστής Χαράλαμπος Μυλωνάς, ιδρυτής της Transmed Shipping και πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας.

Ο Χαράλαμπος Μυλωνάς ίδρυσε την Transmed Shipping, η οποία δραστηριοποιείται περί τα 50 χρόνια στη ναυτιλία και αποτελούσε έναν επιτυχημένο και διακεκριμένο εφοπλιστή και επιχειρηματία που έχει συμβάλει στην σταδιακή ανάπτυξη του τομέα της εμπορικής ναυτιλίας της Κύπρου.

Υπήρξε ο πρωτεργάτης της αναδιάρθρωσης της Κυπριακής Ναυτιλίας μετά την Τουρκική εισβολή μετά το 1974. Ανέλαβε την πρωτοβουλία το 1981 και ίδρυσε την Ένωση Κυπρίων Εφοπλιστών, που μετονομάστηκε σε Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών και στην οποία ήταν πρόεδρος για 25 χρόνια.

Μ. Χατζημανώλη: Πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την εκδημία του Κύπριου εφοπλιστή Χαράλαμπου Μυλωνά, ιδρυτή της Transmed Shipping και πρωτεργάτη της Κυπριακής Ναυτιλίας.

Ο εκλιπών συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του Κυπριακού νηολογίου και αφήνει σημαντικό έργο, ανεξίτηλο αποτύπωμα και ανεκτίμητη προσφορά.

Η ίδρυση της Ένωσης Κυπρίων Εφοπλιστών το 1981, της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος για περισσότερο από δύο δεκαετίες, καθώς και η ετοιμασία της πρώτης Συλλογικής Σύμβασης για ναυτικούς στα Κυπριακά πλοία, αποτελούν ορόσημα που φέρουν τη δική του σφραγίδα.

 Τα θερμότατα μου συλλυπητήρια στη σύζυγο του Χαρίκλεια και στα παιδιά του Νικόλ, Κατερίνα και Ηλία, στα αδέλφια και εγγόνια του.

Ο Χαράλαμπος Μυλωνάς κατατάσσεται ανάμεσα στους πλέον σημαντικούς στυλοβάτες της Κυπριακής ναυτιλίας.

Αιωνία ας είναι η Μνήμη του», αναφέρει σε ανάρτησή της η Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Μαρίνα Χατζημανώλη.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ