Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχονται αλλαγές δύο επιπέδων στο επίδομα ανεργίας

Έρχονται αλλαγές δύο επιπέδων στο επίδομα ανεργίας

Αλλαγές σε δύο επίπεδα στο επίδομα ανεργίας προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το μέτρο είναι το ίδιο από το 1950 και ότι μέχρι τώρα «είναι το ίδιο είτε δουλεύεις 40 είτε 10 ώρες την εβδομάδα».

Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, η Ν. Κεραμέως δήλωσε ότι οι αλλαγές στο επίδομα ανεργίας θα γίνουν σε δύο επίπεδα. Το πρώτο θα αφορά την αλλαγή στο ποσό ανάλογα με τις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει ποιες θα είναι οι αυξομειώσεις που θα επέλθουν.

Η δεύτερη αλλαγή, όπως είπε η υπουργός Εργασίας, έχει ως στόχο το επίδομα να γίνει «εμπροσθοβαρές». Όπως εξήγησε, τους πρώτους μήνες θα είναι περισσότερο και τους επόμενους θα μειώνεται ώστε να παρακινήσει τους ανέργους να βγουν στην αγορά εργασίας.

«Αυτοί είναι δύο βασικοί άξονες τους νέου επιδόματος ανεργίας που επεξεργαζόμαστε», τόνισε η υπουργός, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα θα είναι πιλοτικό ενώ ακόμα δεν έχει καθοριστεί πότε θα ξεκινήσει. Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι αλλαγές θα αφορούν αυτούς που θα λάβουν επίδομα και όχι τους ανέργους που το λαμβάνουν ήδη.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ